Την ίδια ώρα που οι έρευνες για το περιστατικό στο Ρέντη συνεχίζονται από την αστυνομία, οι γιατροί προχώρησαν σε ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος τραυματίστηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα των χούλιγκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Ο άτυχος αστυνομικός ο οποίος δέχθηκε ευθεία βολή από όπλο με ναυτική φωτοβολίδα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας αμέσως μετά τον τραυματισμό του την περασμένη Πέμπτη και παραμένει διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη.

Η ενημέρωση του νοσοκομείου

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση».

Το βίντεο από τα επεισόδια στο Ρέντη

Τι υποστηρίζει η πλευρά του 18χρονου

Ο 18χρονος έχει ήδη ομολογήσει ότι ήταν ο ίδιος που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό και κρατείται στην ασφάλεια. Στην κατάθεσή του, ωστόσο, ο δράστης ανέφερε πως δεν είναι σίγουρος ότι ήταν η δική του φωτοβολίδα εκείνη που τραυμάτισε τον αστυνομικό, αφού πετάχτηκε άλλη μια, ενώ στην αρχική του κατάθεση είχε υποστηρίξει πως υπήρχε και «καθοδηγητής» που τον προμήθευσε με την ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την πετάξει.

Ο πατέρας του 18χρονου υποστηρίζει ότι κάποιοι τον απείλησαν, ενώ του έταξαν χρήματα για να πάρει την ευθύνη του τραυματισμού του αστυνομικού. «Δεν τον έπιασαν το πρωί, τον έπιασαν το βράδυ, γιατί ο … πήγε και είπε αυτός το έκανε. Τον είδες; Ή βρήκατε θύμα και βάλατε ένα παιδάκι που δεν ξέρει. Έχω ακούσει ότι τον απείλησαν. “Πάρ’το απάνω σου και θα σου δώσουμε και λεφτά”. Πού στον Κορυδαλλό;».

Η μητέρα του 18χρονου, σημειώνει: «Δεν λέω ότι είναι αθώος, αλλά έχουν μπλέξει οι μεγάλοι τους μικρούς. Έχουν μπλέξει οι μικροί και έχουν σωθεί οι μεγάλοι. Είναι συντετριμμένο και φοβισμένο. Ντρέπεται να δει τον πατέρα του. Του μίλησα, του είπα ό,τι είναι να το πει, να μην κλάψει άλλη μανούλα το παιδάκι της».