Άλλοι στη συνταξιοδότησή τους το γυρίζουν στην κηπουρική. Άλλοι στο ψάρεμα. Άλλοι στις χειροτεχνίες. Πολλοί αποφασίζουν να γίνουν συλλέκτες ή να ξεκινήσουν ένα πιο extreme χόμπι. Ο Τζεφ Μπέζος έχει από καιρό αποφασίσει να πάρει το μονοπάτι του extreme. Μόνο που η δική του τσέπη πάει την έννοια σε εντελώς άλλο επίπεδο.

Στις 20 Ιουλίου, δηλαδή την Τρίτη που έρχεται, ο πρώην πλέον CEO της Amazon θα βρεθεί στο διάστημα ταξιδεύοντας όπως ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, με το σκάφος New Sheppard, στο οποίο θα υπάρχει πλήρωμα μηχανικών και τεχνικών, ο αδερφός του, η βετεράνος πιλότος Γουάλι Φανκ ηλικίας 82 ετών και ο Όλιβερ Ντέμεν, ένας 18χρονος φοιτητής από την Ολλανδία.

Αρχικά, αυτή η τελευταία θέση είχε αγοραστεί από έναν ανώνυμο επιχειρηματία που είχε δώσει 29 εκατομμύρια δολάρια σε μια δημοπρασία της θέσης που είχε κάνει ο Μπέζος. Όμως, το πρόγραμμα του δεν του επέτρεπε να ακολουθήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για να συμμετέχει σε αυτή την πτήση. Έτσι ο μπαμπάς του Όλιβερ, ο Γιες Ντέμεν, CEO της επενδυτικής Somerset Capital Partners BV, εξαγόρασε τη θέση για τον γιο του, ο οποίος ετοιμάζεται για να πάρει δίπλωμα πιλότου και θα σπουδάσει φυσικός και μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης με σαφή στόχο να βρεθεί στη NASA ή την ESA. Ο αρχικός νικητής θα ταξιδέψει σε μεταγενέστερη πτήση έναντι του ίδιου ποσού.

Η πτήση προς το διάστημα θα φέρει το πλήρωμα του Blue Origin στα 62 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης, λίγο πιο κάτω από εκεί που πήγε ο Μπράνσον με το δικό του σκάφος, και θα διαρκέσει συνολικά 10 λεπτά, εκ των οποίων μόλις στα 3-4 λεπτά θα βρίσκονται στο διάστημα. Με λίγα λόγια η πτήση στο διάστημα είναι κάτι σαν την πρώτη φορά σεξ για έναν 18χρονο. Τα προκαταρκτικά κρατάνε περισσότερη ώρα από την πράξη, η οποία διαρκεί με το ζόρι 3 λεπτά!

Αξίζει να αναφερθεί πως στη δημοπρασία του Μπέζος, έκαναν προσφορά για τη θέση 7.600 άνθρωποι, με τα λεφτά τους να δεσμεύονται για τον οργανισμό Club For The Future και τον Μπέζος να χρηματοδοτεί με αυτά κάθε πιθανό οργανισμό που σχετίζεται με τις διαστημικές πτήσεις.

*Φωτογραφία: Instagram