Οι γέφυρες Μπέλευ είναι γνωστό ότι είναι ανθεκτικές και κατασκευάζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, ειδικά όταν πρόκειται να καλύψουν ένα μικρό πέρασμα. Για μεγαλύτερα περάσματα χρειάζονται άλλες υποδομές για υποστήριξη που απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο κατασκευής.

γέφυρα Μπέλευ
(ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)

Το Μηχανικό του στρατού προσφέρει την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό του για να στηρίξει έμπρακτα τους πληγέντες από την κακοκαιρία στη Θεσσαλία.

Η καταστροφική κακοκαιρία που χτύπησε την περιοχή απέκοψε αρκετά μέρη καθώς υπήρχαν γέφυρες που διευκόλυναν την επικοινωνία και μετακίνηση των κατοίκων τους σε άλλες περιοχές, ενώ σε κάποια σημεία καταστράφηκε ολοσχερώς το οδικό δίκτυο.

Οι άνθρωποι του στρατού έχουν στρωθεί στη δουλειά εδώ και μέρες, με στόχο να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχει υποστεί η περιοχή, κατασκευάζοντας γέφυρες που θα συμβάλλουν προς αυτό τον σκοπό.

γέφυρα Μπέλευ
(ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)

Στις φωτογραφίες βλέπουμε την ολοκλήρωση μιας γέφυρας Μπέλευ που σύντομα θα ενώσει τους κατοίκους της αποκλεισμένης περιοχής με τις υπόλοιπες περιοχές, διευκολύνοντας τη ζωή των κατοίκων.

γέφυρα Μπέλευ
(ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)

Θεσσαλία: Η γέφυρα που θα «ενώσει» τους ανθρώπους

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση στρατιωτικής μεταλλικής γέφυρας τύπου Μπέλευ (BAILEY) ανοίγματος 120 ποδών και φέρουσας ικανότητας τροχοφόρων οχημάτων έως 10 τόνων, στα Στουρναραίικα Τρικάλων η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΜΟΜΚΑ), από κλιμάκια του 730 Τάγματος Μηχανικού και του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού.

γέφυρα Μπέλευ
(ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης γέφυρας τύπου Μπέλευ στα Καλά Νερά Μαγνησίας, με την οποία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο Βόλος – Νότιο Πήλιο, η δεύτερη κατά σειρά τοποθέτηση αντίστοιχου τύπου γέφυρας, αποκαθιστά την κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Πύλη – Στουρναραίικα του Δήμου Πύλης.

Το ΓΕΕΘΑ εξακολουθεί να συνδράμει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας με προσωπικό, μέσα και υλικά, συντρέχοντας στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της πρωτοφανούς φυσικής καταστροφής.

γέφυρα Μπέλευ
(ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)