Ένα νέο hotspot για selfie που ονομάζεται «Kiss Bridge», όπου τα ζευγάρια μπορούν να μοιραστούν μια ρομαντική στιγμή αγναντεύοντας το ηλιοβασίλεμα του Βιετνάμ, αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ιταλού αρχιτέκτονα Marco Casamonti και της εταιρείας ανάπτυξης τουρισμού πολυτελείας Sun Group, η γέφυρα βρίσκεται στο νότιο νησί Phu Quoc του Βιετνάμ, διάσημο για τις όμορφες παραλίες του.

Η γέφυρα εκτείνεται σε μήκος πάνω από 800 μέτρα (μισό μίλι) και αποτελείται από δύο ξεχωριστά μισά.

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Marco Casamonti εμπνεύστηκε το σχέδιο από την κλασική τοιχογραφία του Μιχαήλ Άγγελου «Η Δημιουργία του Αδάμ» στην Καπέλα Σιξτίνα –όπως και τα δάχτυλα που αποτυπώνονται στον πίνακα, στην ίδια λογική κινούνται και τα δύο μισά της γέφυρας.

Αντίθετα, το βόρειο και το νότιο τμήμα χωρίζονται με μόλις 30 εκατοστά (12 ίντσες). Αυτό σημαίνει ότι οι μελλοντικοί επισκέπτες που θέλουν να ανταλλάξουν φιλιά πάνω στη γέφυρα θα χρειαστεί να κουρνιάσουν ένας σε κάθε πλευρά και μετά να γέρνουν προς τα μέσα για το μεγάλο smooch.

Η απόσταση μεταξύ των δύο άκρων της γέφυρας έχει υπολογιστεί με τόση ακρίβεια που την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, ο ήλιος θα πέφτει απευθείας στο κενό μεταξύ των δύο μισών, σύμφωνα με το Sun Group.

Το βιετναμέζικο όνομα της γέφυρας, «Cau Hon», σημαίνει επίσης «πρόταση γάμου», για όσους επισκέπτες ελπίζουν να κάνουν την… πρόταση.

Η γέφυρα βρίσκεται στην πόλη Sunset του νησιού Phu Quoc, στη νότια επαρχία Kien Giang του Βιετνάμ, σε απόσταση 40 λεπτών πτήσης από την πόλη Χο Τσι Μινχ.

Το Phu Quoc θεωρείται συχνά ως η καλύτερη απόδραση σε νησί του Βιετνάμ και προτιμάται από τους νεόνυμφους.

Το Sun Group έχει διευθύνει διάφορα παρόμοια έργα, συμπεριλαμβανομένης της «Χρυσής Γέφυρας» κοντά στο Ντα Νανγκ, όπου δύο γιγάντια χέρια σηκώνουν μια αστραφτερή κατασκευή.

Σε υψόμετρο άνω των 1.400 μέτρων (4593,18 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, η γέφυρα εκτείνεται σε μήκος 150 μέτρων (492,13 πόδια).

Το Phu Quoc έχει επενδύσει πολλά σε τουριστικές υποδομές με αστεράτα ξενοδοχεία, όπως Regent, InterContinental και JW Marriott να παρέχουν πολυτελή φιλοξενία στο νησί.

Πλέον προστίθεται ένα ακόμη τουριστικό αξιοθέατο στο νησί για να γνωρίσουν οι επισκέπτες του.

Με πληροφορίες από CNN