Την φροντίδα και την στοργή του προσωπικού της κλινικής του Αττικού ζωολογικού πάρκου απολαμβάνει το άσπρο θηλυκό τιγράκι 4 μηνών που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και σε πολύ άσχημη κατάσταση την Καθαρά Δευτέρα κάτω από κάδο σκουπιδιών έξω από το πάρκο, στα Σπάτα.

Το πανέμορφο τιγράκι δυστυχώς δεν έχει πολλές ελπίδες να ζήσει, σύμφωνα με τον διευθυντή του πάρκου, Ζαν Ζακ Λε Σουέρ, καθώς είναι παράλυτο στα πίσω άκρα και πάσχει από οστεοπενία, με αποτέλεσμα να θρυμματίζονται τα οστά του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πάρκου «οι κτηνιάτροί μας, με την βοήθεια εξειδικευμένων εξωτερικών συνεργατών, συνεχίζουν να του κάνουν σειρά εξετάσεων ώστε να διαπιστωθεί σε ακριβέστερο βαθμό η κατάσταση της υγείας του. Πρόκειται για ζώο ηλικίας 3 μηνών περίπου, σε πολύ κακή σωματική κατάσταση, και η υγεία του έχει εκτιμηθεί ως κρίσιμη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα αιλουροειδές, το οποίο δεν έχει λάβει κατάλληλη φροντίδα και διατροφή, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σοβαρά, πιθανόν μη αναστρέψιμα, μυοσκελετικά ή και άλλα προβλήματα υγείας».

Την επόμενη εβδομάδα θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις όπου θα αποφασιστεί τελικά εάν έχει πιθανότητες για μια καλή και ανώδυνη ζωή ή όχι. Μέχρι τότε, το τιγράκι δέχεται την αγάπη και την προσοχή των ανθρώπων του πάρκου που κάνουν το μέγιστο δυνατό για να το ανακουφίσουν και να το περιποιηθούν.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Πανελλαδική Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη «το νεαρό ζώο είναι πολύ εξαντλημένο από τη κακή διατροφή που του έκαναν οι εγκληματίες που το είχαν, δε μπορεί να σταθεί στα πόδια του, αφυδατωμένο κλπ». Σύμφωνα με την ίδια, από προχθές τρέφεται με καλή τροφή και παίρνει βιταμίνες και δείχνει καλύτερα, ενώ σχεδιάζεται να γίνει «πλήρης έλεγχος στο ζώο, μαγνητική τομογραφία, πλήρης αιματολογικός και για αβιταμίνωση».

Επιπλέον σημειώνει ότι μια πρώτη ακτινογραφία έδειξε να υπάρχει κτηνιατρικός ήλος, που σημαίνει ότι έχει χειρουργηθεί, ενώ ζυγίζει μόνο 12 κιλά λόγω όλων όσων του έχουν συμβεί, προσθέτοντας πως δείχνει φιλικό, «δηλαδή δεν αντιδρά, πιθανόν λόγω της εξασθένισης του».