Ένα περίεργο περιστατικό εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όταν ένα λευκό τιγράκι μόλις τεσσάρων μηνών βρέθηκε εγκαταλειμμένο στα σκουπίδια. Το άτυχο ζώο δεν ανήκει στο πάρκο, αλλά έγινε αντιληπτό τυχαία από υπάλληλους καθαριότητας του δήμου κάτω από κάδους σκουπιδιών.

Το ζώο έχει έρθει με παράνομο τρόπο στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς του πάρκου είναι ανάπηρο από την μέση και κάτω.

«Οι άνθρωποι της καθαριότητας βρήκαν την περασμένη Τρίτη το πρωί ένα εγκαταλελειμμένο άσπρο τιγράκι κάτω από τα σκουπίδια του πάρκου. Μας ειδοποίησαν και πήγαμε και το πήραμε. Το ζώο δεν είναι καθόλου καλά στην υγεία του. Αμέσως ενημερώσαμε την αστυνομία, το δασαρχείο, την Περιφέρεια Παλλήνης και κανένας μέχρι τώρα δεν γνωρίζει ούτε από πού προέρχεται, ούτε και πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Το ζώο δυστυχώς είναι ανάπηρο, είναι μωρό περίπου 3 με 4 μηνών, θηλυκό. Το έχουμε κάνει ακτίνες και είναι χάλια η κατάστασή του» ανέφερε στο protothema.gr ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου.

Για τον ιδρυτή του πάρκου το ζώο έχει βρεθεί με παράνομο τρόπο στην Ελλάδα, καθώς μετά από δική του έρευνα στο διαδίκτυο υπάρχουν site που πωλούν λευκές τίγρεις: «Αυτός που πήρε με τον όποιο παράνομο τρόπο το ζώο και το έφερε στην Ελλάδα, άγνωστο πως, δεν ήξερε να το μεγαλώσει. Η κακή κατάσταση του προέρχεται κυρίως από κακή διατροφή, δεν έχει πάρει σωστές βιταμίνες, γάλα, δεν έχει πάρει ήλιο. Στο ένα του πόδι φαίνεται πως προσπάθησαν να του κάνουν μια πρόχειρη εγχείρηση όμως το βασικό πρόβλημα είναι πως από την μέση και κάτω το ζώο είναι ανάπηρο».

https://www.youtube.com/watch?v=EJwZSYQpP7k