Δύο άνδρες ηλικίας 60 και 61 ετών είναι οι νεκροί του χθεσινού τραγικού δυστυχήματος στο Μάλεμε, στα Χανιά, μετά την πτώση ιδιωτικού αεροσκάφους στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, πιλότος ήταν ο Θεόδωρος Πάντος, πρόεδρος της αερολέσχης δυτικής Αθήνας.

Το νήμα της ζωής τους κόπηκε χθες στο απόγευμα όταν κατευθυνόμενοι προς το Μάλεμε, το ελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν κατέληξε στη θάλασσα σε βάθος 2,5 μέτρων και σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από την ακτή.

Χανιά, πτώση αεροσκάφους

Οι δυο άνδρες απεγκλωβίστηκαν από ναυαγοσώστη, περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Κολυμβαρίου από όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, αμφότεροι ήταν δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους.

«Λεγόταν Θεόδωρος Πάντος, ήταν πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Ελλάδος. Τον περίμενε κάποιος άνθρωπος στο Μάλεμε από άλλη αερολέσχη και μας ενημέρωσε ότι καθυστερεί» δήλωσε χθες ο Παναγιώτης Τζαράκης, πρόεδρος αερολέσχης Χανίων.

Μιλώντας στο zarpanews.gr, εξήγησε ότι «ενώ είχε κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Σούδας, πήγε στο Μάλεμε. Εδώ δεν υπάρχουν οι συνθήκες για προσγείωση νύχτας, ούτε το αεροπλάνο του είχε τέτοιες δυνατότητες και ο ίδιος δεν νομίζω να ήταν εκπαιδευμένος για νυχτερινή προσγείωση».