Δεν είναι λίγες οι φορές που μαθητές κάνουν αποχή από μαθήματα και γονείς αμφιβάλλουν για τη σοβαρότητα των αιτημάτων τους καλώντας τους να επιστρέψουν στα θρανία. Υπάρχουν, όμως και περιπτώσεις, όπως αυτή, που μάλλον θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι για τη στάση των παιδιών τους.

Προφανώς και το να πηγαίνουν χαμένες διδακτικές ώρες μόνο κακό κάνει στα παιδιά. Πέρα από τη γνώση όμως, υπάρχει και η μάχη ανάμεσα στο δίκαιο και στο άδικο, στο σωστό και στο λάθος. Κι εδώ οι μαθητές του σχολείου Χρυσοπηγής στον νομό Χανίων μας έδειξαν πώς γίνεται να παίρνουν μπράβο, ενώ κατεβαίνουν σε αποχή.

Όπως εξήγησαν στη δασκάλα των γερμανικών, από το μάθημα της οποίας αποχώρησαν, στο τέλος της περσινής χρονιάς είχαν ερωτηθεί αν προτιμούν ως δεύτερη γλώσσα να διδαχθούν γερμανικά ή γαλλικά. Η πλειοψηφία είχε επιλέξει τα γαλλικά, ωστόσο προφανώς λόγω των μόνιμων ελλείψεων που έχουν τα ελληνικά σχολεία, η διδασκαλία της συγκεκριμένης γλώσσας δεν ήταν εφικτή και η διεύθυνση του σχολείου πήγε στην άλλη λύση.

«Κυρία, σας ζητάμε συγγνώμη αλλά θα βγούμε έξω. Στο τέλος της περσινής χρονιάς οι περισσότεροι από μας ψήφισαν γαλλικά. Σήμερα υπερασπιζόμαστε το δίκιο μας και την αξία της ψήφου μας», γράφουν τα παιδιά στο σημείωμα προς τη δασκάλα τους που δημοσίευσε το zarpanews.gr και αυτή είναι μια πολύ όμορφη κίνηση σε μια δίκαιη διαμαρτυρία…

Χανιά, αποχή