Από τον τόπο καταγωγής του, το Ηράκλειο της Κρήτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ-δεκανίκι, κ. Μητσοτάκη, αλλά ΠΑΣΟΚ ισχυρό αλλά για να στείλει στο σπίτι σας και εσάς αλλά και τον κ. Τσίπρα»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία για τις κάλπες της 21ης Μαΐου στο Ηράκλειο, απ’ όπου υπογράμμισε πως «λίγες ώρες μείνανε να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε την Κυριακή το βράδυ ο νομός που αγάπησε και δόξασε τον Ανδρέα Παπανδρέου να γίνει πράσινος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι«αυτός ο νόθος δικομματισμός της διαφθοράς θα αποτύχει. Την Κυριακή το βράδυ η δημοκρατική παράταξη θα είναι και πάλι ισχυρή».

«Η νέα εποχή μας βρίσκει ενωμένους πιο πολύ από ποτέ και, όσο κι αν μας χτυπάνε, εμείς θα δυναμώνουμε γιατί έχουμε πάρει τα μαθήματά μας και έχουμε στόχο την ανατροπή των συσχετισμών και τη σύγκρουση με τα κατεστημένα», ανέφερε σχετικά και τόνισε πως «δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ-δεκανίκι, κ. Μητσοτάκη, αλλά ΠΑΣΟΚ ισχυρό αλλά για να στείλει στο σπίτι σας και εσάς αλλά και τον κ. Τσίπρα».

Σ’ αυτήν την πλατεία το 1985 άκουσα για πρώτη φορά τον ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου

Έκανε μία αναδρομή στα νεανικά του χρόνια και στις ομιλίες που παρακολούθησε στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου. «Σ’ αυτήν την πλατεία το 1985 άκουσα για πρώτη φορά τον ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου ως παιδί. Εδώ το 1993 άκουσα τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά. Σ’ αυτή την πλατεία έρχομαι και σας ευχαριστώ, γιατί σηκώνετε ξανά περήφανα τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, τον ήλιο της αισιοδοξίας, τον ήλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας».

Κάνοντας μία ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο Αδρέα Παπανδρέου με αφορμή την κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ για την παρακαταθήκη του είπε πως «εδώ από το Ηράκλειο θέλω να πω στους πολιτικούς μας αντιπάλους ότι δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας της ιστορικής παρακαταθήκης της δημοκρατικής παράταξης. Τι κάνουν αυτοί που θέλουν να καπηλευτούν την ιστορική και κοινωνική παρακαταθήκη του Κόμματος που ίδρυσε ο Ελ. Βενιζέλος και επανίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Έχουν θράσος να πιάνουν τον Ανδρέα Παπανδρέου».

«Ας πάρουμε το παράδειγμα του νεοναζισμού και της Χρυσής Αυγής. Τι έκαναν για την Χρυσή Αυγή; Ο ένας κοίταζε τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Μητσοτάκης. Όσο η Χρυσή Αυγή ήταν κάτω από 3% ήταν χρήσιμη για την αυτοδυναμία του και άφηνε τον Κασιδιάρη να προετοιμάζεται από τη φυλακή. Τι έκανε ο κ. Τσίπρας για τη Χρυσή Αυγή. Ο αδίστακτος κ. Τσίπρας προχθές κάλεσε να τον ψηφίσουν οι παραστρατημένοι ψηφοφόροι της ΧΑ. Ξέρετε, αυτός εδώ ο τόπος είχε πάντα ένα αίσθημα πατριωτικό γι’ αυτό δεν φύτρωσε ποτέ η Χρυσή Αυγή στην Κρήτη. Από αυτόν τον περήφανο τόπο στέλνουμε ένα μήνυμα στον κ. Τσίπρα. Ότι, όταν προσκαλεί τα περιτρίμματα των απολογητών της Χούντας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

«Ο Παπανδρέου ουδέποτε θα ζητούσε να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ τα περιτρίμματα της Χούντας, δεν θα έλεγε ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα. Καλώ κάθε αριστερό να έρθει στην παράταξή μας, στο πραγματικό του σπίτι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέλυσε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τις προτάσεις για την κοινωνική κατοικία, το δημογραφικό, τους νέους και την εργασία, την Παιδεία αλλά και την Υγεία.

Τέλος ο κ. Ανδρουλάκης έκλεισε την ομιλία του απευθύνοντας κάλεσμα προς τους πολίτες του Ηρακλείου. «Σηκώστε περήφανα την πράσινη σημαία της ελπίδας, την πράσινη σημαία της δικαιοσύνης, την πράσινη σημαία της αλληλεγγύης.Στις 21 Μαΐου θα είμαστε νικητές»