Καλεσμένος στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Στον απόηχο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Μάντζος τόνισε, αρχικά, ότι «αν πρέπει να σκεφτόμαστε μία και δυο φορές πριν τοποθετηθούμε δημόσια για ένα θέμα, αυτές τις ημέρες πρέπει να σκεφτόμαστε πενήντα επτά τα φορές πριν μιλήσουμε -και πρώτος ο κ. Μητσοτάκης», κατηγορώντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι «δυστυχώς, συνεχίζει με κυνικό τρόπο την επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας. Αναλαμβάνει την ευθύνη στα λόγια και προσπαθεί κατ’ ουσίαν να την επιμερίσει σε όλους» και εξήγησε:

«Αυτός που με δική του εντολή γίνεται οτιδήποτε καλό τέσσερα χρόνια σε αυτόν τον τόπο και που στα στραβά και στα άσχημα λέει ότι “φταίμε όλοι”. Αυτός, που λίγες ώρες μετά την τραγωδία, θα πήγαινε στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης Βορείου Ελλάδας υποθέτω για να πει στους συμπολίτες μας ότι οι σιδηρόδρομοι είναι ασφαλείς για να βάλουν τα παιδιά τους μέσα, όπως έκανε ο Υπουργός του κ. Καραμανλής που ακόμη φιγουράρει στα ψηφοδέλτια των Σερρών. Ε, λοιπόν, όχι. Δεν φταίμε όλοι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν ήταν στα δικά μας συρτάρια εκκρεμής η σύμβαση 717/2014, εννέα χρόνια, με επτά παρατάσεις και 54 εκατ. συμβατικό αντικείμενο. Δεν είναι στα δικά μας συρτάρια οι παραιτήσεις και συνταξιοδοτήσεις των υπαλλήλων του ΟΣΕ που δεν αναπληρώθηκαν ποτέ!».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατέληξε: «Το δήθεν επιτελικό κράτος, για το οποίο πανηγύριζαν όλοι τέσσερα χρόνια, και για το οποίο ο κ. Πιερρακάκης μας έλεγε πως μέχρι και οι Ιάπωνες το ζηλεύουν, σήμερα δεν τόλμησε καν να το ψελλίσει ο κ. Μητσοτάκης ως “επιτελικό”. Το χαρακτήρισε -τέσσερα χρόνια μετά- “βαθύ και αναχρονιστικό”. Μου θυμίζει κάτι παλαιότερες εποχές που ερχόταν η ΝΔ και έταζε πάλι την επανίδρυση του κράτους. Άραγε αυτή τη φορά τι μας λένε; Πως θα το επανιδρύσουν τέσσερα χρόνια μετά τη δική τους διακυβέρνηση; Έχει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα να μιλά για ανοικοδόμηση του κράτους και αναγέννηση της χώρας; Αυτός που πλήγωσε και κακοποίησε συστηματικά το κράτος δικαίου και τις ανεξάρτητες αρχές, τις υποδομές, το δημόσιο σύστημα υγείας και τη δημόσια παιδεία; Ε, όχι. Φτάνει. Ως εδώ!»