Μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τα Τέμπη από τον Αντώνη Κανάκη, καθώς παρά τις εξηγήσεις που έδωσε ο υπουργός Εργασίας, ο παρουσιαστής σχολίασε με αρκετά καυστικό τρόπο τα λεγόμενά του.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να τοποθετηθεί ξανά για τις επίμαχες δηλώσεις που έκανε στον Real FM τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εγώ ξέρω τι είπα και για το τι πράγμα έχω ζητήσει συγγνώμη. Ζήτησα συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων που η δήλωσή μου όπως εκφράστηκε άφηνε τη δυνατότητα στους πολιτικούς μου αντιπάλους να κάνουν αυτήν τη διαστρέβλωση. Η δήλωση όπως σχολιάστηκε ήταν ‘Άδωνις Γεωργιάδης: Οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται για τα Τέμπη’.

Προφανώς κάτι τέτοιο δεν έχω πει ποτέ και ούτε θα μπορούσα να το πω. Η ερώτηση ήταν ‘πρέπει, πιστεύετε να γίνει εξεταστική ή προκαταρκτική’ και απαντάω ότι το αν θα γίνει εξεταστική ή προκαταρκτική δεν είναι αυτό που κυρίως αφορά τους Έλληνες. Όχι ότι δεν αφορά τους Έλληνες το δυστύχημα των Τεμπών αλλά δεν αφορά τους Έλληνες οι διαφωνίες των κομμάτων επί της διαδικασίας».

Ο Αντώνης Κανάκης σχολίασε μέσα από το Ράδιο Αρβύλα τα λεγόμενα του υπουργού λέγοντας χαρακτηριστικά:

«μια που ήμασταν και στις φυσικές καταστροφές, ο Άδωνις Γεωργιάδης το ξεστόμισε αυτό το πράγμα. Μάγεψε για μια ακόμα φορά. Πραγματικά ότι πιο… πως να το χαρακτηρίσει κανείς. Βγήκε και είπε: σιγά μην ενδιαφέρεται ο Έλληνας πολίτης για το αν θα υπάρξει προανακριτική επιτροπή για τους θανάτους στα Τέμπη. Θέλουμε να τον πληροφορήσουμε τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι όχι μόνο ενδιαφέρεται ο Έλληνας πολίτης αλλά το περιμένει πως και πως. Και αν δεν συμβεί αυτό, αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη για την ιστορία στα Τέμπη, θα διαπιστώσεις αγαπητέ Άδωνι πόσο πολύ ενδιαφέρει τον Έλληνα πολίτη».

«Είναι απίστευτο, όμως! Είναι απίστευτο, άσχετα με όλα αυτά! Ξέρετε, τα Τέμπη μάς έχουν πονέσει όλους τους Έλληνες πάρα πολύ αλλά είναι απίστευτο ότι μπορεί από επίσημα κυβερνητικά χείλη να διατυπώνεται κάτι τέτοιο και όλα καλά. Όλα καλά, ρε παιδιά, εντάξει».