Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς ξεκινάει από σήμερα έκτακτες επιθεωρήσεις σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη την επικράτεια με στόχο την αξιολόγηση μέτρων ασφαλείας και πυρασφαλείας.

Οι επιθεωρήσεις ξεκινούν μετά από απόφαση του Νίκο Δένδια σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μετά τις εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, αλλά και τη μερική εκκένωση της 111 Πτέρυγας Μάχης εξαιτίας της φωτιάς που έπληξε την περιοχή.

Οι επιθεωρήσεις στα στρατόπεδα θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 2 Αυγούστου. Ο Ν. Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος κατά περίπτωση από τους επιτελάρχες των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, με επιτόπιους ελέγχους σε κρίσιμους και ζωτικής σημασίας βασικούς χώρους φύλαξης πυρομαχικών και καυσίμων, καθώς και με τη διεξαγωγή εκτάκτων ασκήσεων πυρασφαλείας, θα εξετάσει διεξοδικά όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια του προσωπικού, των μέσων και των υλικών.

Οι επιθεωρήσεις στρατοπέδων από τον Νίκο Χαρδαλιά

Αναλυτικά, ο Ν. Χαρδαλιάς θα βρεθεί σήμερα: διαδοχικά στις έδρες της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών, στην Ξυλαγανή Κομοτηνής, της 873 Αποθήκης Καυσίμων, στη Θεσσαλονίκη και της 110 Πτέρυγας Μάχης και της 1ης Διοίκησης Αγωγού Καυσίμων, στη Λάρισα.

Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου θα βρεθεί στις έδρες του 8ου Λόχου Αποθηκών Πυρομαχικών, στο Πετσάλι Ιωαννίνων, της 117 Πτέρυγας Μάχης, στην Ανδραβίδα και της 116 Πτέρυγας Μάχης, στον ‘Αραξο.

Την Τρίτη 1 Αυγούστου θα επιθεωρήσει τις έδρες της 115 Πτέρυγας Μάχης στα Χανιά, όπου εκτός από τους ελέγχους θα παρακολουθήσει μικρής κλίμακας άσκηση στο πεδίο εκπαίδευσης Πυροσβεστών και του Λόχου Εφοδιασμού και Μεταφορών του 5ου Τάγματος Υποστήριξης, στο Ναύσταθμο Κρήτης (Σούδα) ενώ την Τετάρτη 2 Αυγούστου, θα βρεθεί στην έδρα της 114 Πτέρυγας Μάχης, στην Τανάγρα, όπου εκτός των άλλων θα παρακολουθήσει άσκηση δοκιμής Σχεδίου Πυρασφάλειας και αντιμετώπισης Μείζονος Συμβάντος.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων και των ελέγχων, αναμένεται να συνεχιστεί και να επεκταθεί στο σύνολο των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.