Μπορεί οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να είχαν (θεωρητικά τουλάχιστον) εξομαλυνθεί μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς είχαν σταματήσει οι «εμπρηστικές» δηλώσεις.

Σήμερα όμως η αντιπολιτευτική εφημερίδα «Sozcu» επέλεξε να δημιουργήσει ξανά αναταραχή κάνοντας λόγο για τουρκικά νησιά που τελούν υπό ελληνική κατοχή.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η εφημερίδα έχει φωτογραφία του Νίκου Χαρδαλιά από τα Ψαρά, όπου εγκαινίασε ένα εκκλησάκι, τονίζοντας στο άρθρο της ότι: «20 νησιά είναι υπό κατάληψη, ανάμεσά τους οι Οινούσσες και τα Ψαρά.

Τουρκία

Όταν η Τουρκία πάλευε με τον σεισμό, η Ελλάδα έριχνε υποθαλάσσιο καλώδιο στις Οινούσσες. Τα Αντίψαρα υπάγονται στην επαρχίας της Σμύρνης. Η Κυβέρνηση (σ.σ. Ερντογάν) έκλεισε τα μάτια και τα τελευταία 20 χρόνια έγινε εισβολή στα νησιά αυτά».

Υπενθυμίζεται ότι η «Sozcu» εκφράζει τις απόψεις του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είναι φαβορί για την διαδοχή του Ερντογάν στις ερχόμενες εκλογές στην Τουρκία, ενώ ο ίδιος και στο παρελθόν έχει εκφράσει ακραίες εθνικιστικές απόψεις.