Ο Σπύρος Καρανικόλας, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ, αποκάλυψε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, τα στοιχεία των απευθείας αναθέσεων επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για βαθύτατη υποκρισία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων, που παρουσίασε ο κ. Καρανικόλας, επί Νέας Δημοκρατίας, την περίοδο της πανδημίας, δηλαδή τη διετία 2020-2022, δόθηκαν απευθείας αναθέσεις για να αντιμετωπιστούν οι κατεπείγουσες ανάγκες για ΜΕΘ, εμβόλια, μάσκες κτλ, ύψους 6,7 δις ευρώ και όχι 10 δις που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναθέσεις αυτές έγιναν δε, μετά από έλεγχο νομιμότητας του ανώτατου δικαστηρίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όπως τόνισε ο κ. Καρανικόλας ήταν λοιπόν καθόλα νόμιμες αναθέσεις, για αυτό και εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

«Την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τη διετία 2018-2019, δηλαδή χωρίς πανδημία, δόθηκαν απευθείας αναθέσεις 8 δισεκατομμύρια ευρώ! Άρα 6,7 δις ευρώ επί Νέας Δημοκρατίας και με πανδημία, 8 δις ευρώ επί ΣΥΡΙΖΑ χωρίς πανδημία! Αυτή είναι η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ», όπως κατέληξε.

Δείτε το βίντεο