Ο Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, προσήλθε στα γραφεία του κόμματος στις 21:30 προκειμένου να πανηγυρίσει με το συγκεντρωμένο πλήθος το διψήφιο, όπως όλα δείχνουν, ποσοστό του κόμματός του.

Στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατούσε πανηγυρικό κλίμα από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, καθώς τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα μιλούσαν για σημαντική άνοδο των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, εν συγκρίσει με τις εκλογές του 2019. Η πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ότι στις δεύτερες εκλογές δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κλίμα πόλωσης. Επομένως, προσδοκά αύξηση των ποσοστών του με «διαρροές» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ανδρουλάκησ

Προσερχόμενος στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, στις πρώτες τοποθετήσεις του ήταν λιτός ο Πρόεδρος του κόμματος. «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που υπέγραψαν αυτή τη μεγάλη νίκη σήμερα», δήλωσε.

Στην ομιλία του προς τους οπαδούς του στην Χαρ. Τρικούπη, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες για τη μεγάλη τιμή που μας έκαναν και συνυπέγραψαν την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Ο μεγάλος νικητής απόψε είστε εσείς. Ο ήλιος ανατέλλει, της ελπίδας, της προόδου και της προοπτικής για όλους τους Έλληνες. Εσείς που πιστέψατε, που αγωνιστήκατε, που αψηφίσατε όσους ήθελαν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ, υποταγμένο. Σήμερα αποδείχθηκε η βαθιά και ιστορική ρίζα της δημοκρατικής παράταξης. Σήμερα, γινόμαστε πρωταγωνιστές ξανά στο πολιτικό προσκήνιο της πατρίδας μας.

Η Νέα Δημοκρατία αύξησε τις ανισότητες και επιδείνωσε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Το κράτους του κ. Μητσοτάκη αποδείχθηκε ένα περιτύλιγμα διαφθοράς. Ο μόνος λόγος που δεν τα πλήρωσε η ΝΔ στην κάλπη, είναι ο χρυσός της χορηγός, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός σήμερα ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει ισχυρή προοδευτική δύναμη στον τόπο που θα πορεύεται με υπευθυνότητα και αξιοπιστία».