Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε πριν από δύο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη και έκανε περαντζάδα ωσάν άλλος χολιγουντιανός σταρ, κάποια στιγμή βρέθηκε με τον Γιάννη Μπουτάρη. Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης γύρισε και του είπε «κάνεις μ@λ@κίες», αναφερόμενος στο lifestyle που επιτρέπει να πουλιέται στα κανάλια και δη στις ψυχαγωγικές εκπομπές. Σίγουρα, αναφερόταν και σε πολλούς ακόμα λανθασμένους χειρισμούς.

Γράφει η Νεφέλη Παυλάτου

Ο Κασσελάκης φαίνεται πως δεν θέλησε να τον ακούσει. Από τη μία, επιχειρεί μια κάθαρση του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να αφαιρέσει τις κακοήθειες που εξέχουν σαν πομφόλυγες και στέλνει στην έξοδο όσους επιμένουν σε παλαιοκομματισμούς και πολιτικούς αταβισμούς, από την άλλη όμως εκθέτει το ισχυρό πάτημα που είχε μετά την εκλογή του.

Δεν είναι μόνο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει εικόνα αποσύνθεσης προς τα έξω, ώστε να έχουν πέσει τα ποσοστά του, βάσει δημοσκοπήσεων, στο 12% και να διαγκωνίζεται με το ΠΑΣΟΚ. Είναι κι ότι πέφτει συνεχώς σε λάκκο, τον οποίο μάλιστα έχει σκάψει ο ίδιος.

Πιο τρανή περίπτωση από αυτή που περιλαμβάνει την δήλωσή του για το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, σε μια ημέρα όπου είχε συνάντηση με τον Ανδρουλάκη και επιζητούσε ένα κλίμα συνεργασίας, δεν υπάρχει.

Από τη μία κατηγορούσε τον Σημίτη και το ΠΑΣΟΚ πως διαχειρίστηκαν δισ. ευρώ του ελληνικού λαού και τα κατασπατάλησαν κι από την άλλη, εδώ και κάμποσες εβδομάδες, τόσο αυτός όσο και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνουν πόρτες ορθάνοιχτες για συνεργασία με αυτούς που ο Κασσελάκης κατηγορεί ως διεφθαρμένους και κλέφτες

Ο Κασσελάκης επαναφέρει τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα

Δεν ξέρω πως το έχουν στην Αμερική και τι διδάγματα πήρε ο Κασσελάκης, αλλά εμένα μου έμαθαν πως με άτομα που τα θεωρώ αναξιόπιστα και επικίνδυνα, όχι συνεργασία δεν κάνεις, ούτε το χέρι σου δεν απλώνεις μη τυχόν και σε αγγίξουν και λερωθείς και θεωρηθείς ως και συνένοχος στις πράξεις τους.

Κι ενώ λέει αυτό που λέει για τον Σημίτη και διαλύει γρήγορα τις όποιες γέφυρες επικοινωνίας είχαν πάει να σχηματιστούν, στο Πρωινό τον βλέπουμε για ένα 12λεπτο σχεδόν, να κάνει βόλτα παρέα με τον ρεπόρτερ και την κάμερα, να πηγαίνει σε καφέ, να μιλάει με κόσμο, να ζητάει από τον κάθε τυχάρπαστο να του πει τα προβλήματα της χώρας, καθαρά και μόνο για το σόου.

Ο ίδιος δεν ήταν που πριν λίγες ημέρες ζητούσε να σεβαστούν τον σύντροφό του ή τους ανθρώπους που δουλεύουν στο γυμναστήριό που πάει και να μην τους εκθέτουν οι κάμερες; O ίδιος δεν ήταν που έχει δείξει ενόχληση με την κάμερα του Λιάγκα για το ότι τον ακολουθούν κατά πόδας; Τι άλλαξε ξαφνικά; Επηρεάστηκε από κάποια πρωινάδικα που έλεγαν ότι στη συναυλία στον Λυκαβηττό είχε φερθεί με αγένεια; Τόσο πολύ τον νοιάζει τι λένε οι πανελίστες στις κουτσομπολίστικες εκπομπές; Αμφιβάλλω αν ο Κασσελάκης ασχολείται με το τι λένε οι άλλοι.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Κασσελάκης έχει απελευθερώσει τις ναρκισσιστικές του διαθέσεις και η περδικούλα του το απολαμβάνει να τον ακολουθεί μια κάμερα. Αν μπορούσε να το κάνει και ριάλιτι στο Netflix με τίτλο «Η ζωή ενός ηγέτη», δεν θα το πολυσκεφτόταν.

Και δεν θα το πολυσκεφτόταν γιατί ενδεχομένως να κατάλαβε σε αυτό το διάστημα πως όσο πουλάει το σοβαρό προφίλ, δεν ασχολείται κανείς μαζί του. Ενώ όταν κάνει τη ζωή του «μπουγάδα» και την απλώνει στο μπαλκόνι, ξαφνικά γίνεται ενδιαφέρων και τον βλέπουν παθιασμένο.

Αν αυτό του το λένε οι επικοινωνιολόγοι του ή αν ο ίδιος έχει πάρει τα ηνία, δεν το γνωρίζω, η τελική εικόνα πάντως είναι φαιδρή και επαναφέρει τον λαϊκισμό που διακρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια, ξανά σε υψηλά επίπεδα, πάνω που ελπίζαμε πως ο Κασσελάκης θα τον τελείωνε. Αν κρίνουμε όμως από την σύμπλευση φιλοσοφίας και δηλώσεων με τον Πολάκη, μάλλον εις μάτην ελπίζαμε.