Στο λίφτινγκ που επιχειρεί και στην ανάδειξη νέων και κυρίως νεαρών προσώπων, στηρίζει μεγάλο μέρος της αντεπίθεσής του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πολύ καλά πως 25 μέρες δεν είναι αρκετές για να μαζευτεί σε μικρές τιμές η διαφορά και να επιστρέψουν στην παράταξη οι πάνω από 600.000 ψηφοφόροι που την εγκατέλειψαν, αδυνατώντας να βρουν πειστικά επιχειρήματα στο προεκλογικό της αφήγημα. Οφείλουν, όμως, να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό με στόχο μια αξιοσημείωτη άνοδο στα ποσοστά.

Επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής τέθηκε ο εργατολόγος, Διονύσης Τεμπονέρας ο οποίος μιλώντας χθες για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου τόνισε ότι στόχος της ΚΕ είναι «να αποδείξει στους Έλληνες πολίτες όχι μόνο ότι λάβαμε το μήνυμα, αλλά να επανασυστηθούμε μέσω τους προγράμματος μας, ενός προγράμματος ρεαλιστικού, βιώσιμου, άμεσα εφαρμόσιμου, ενός προγράμματος που πράγματι μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα της λαϊκής πλειοψηφίας».

Ο Τεμπονέρας συμπλήρωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν δράσεις, παρεμβάσεις και εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «προκειμένου να επικοινωνήσουμε με καλύτερο τρόπο το πρόγραμμα».

Παράλληλα, δυναμικά στον σχεδιασμό της προεκλογικής καμπάνιας μπαίνει από σήμερα και ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης ο οποίος θα παρακολουθεί στενά και τις δημοσκοπήσεις.

Αλέξης Τσίπρας: Ακούσαμε το μήνυμα των πολιτών, αλλάζουμε εν κινήσει

Έχουμε χρέος, οφειλή ιστορική, να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο μίας παντοδυναμίας μιας δεξιάς ανεξέλεγκτης που θα έρθει το επόμενο διάστημα να επιβάλλει σαρωτικές αλλαγές», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στο Αιγάλεω.

Με φόντο τις εκλογές της 25ης Ιούνη, υπογράμμισε πως «η απόφασή μας είναι το επόμενο διάστημα να επιχειρήσουμε να επανασυστήσουμε τις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την επόμενη τετραετία. Πάμε να δώσουμε μία μάχη με στόχο να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς».

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στους δημοσιογράφους μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή συγκρότηση και συνεδρίαση της νέας Εκλογικής Επιτροπής είναι μία χειροπιαστή απόδειξη ότι ακούμε το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών, λαμβάνουμε το μήνυμα και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνουμε καλύτεροι. Να αλλάξουμε εν κινήσει. Η απάντησή μας είναι μία: Βάζουμε τον πήχη ψηλά και κινητοποιούμε κάθε ανθρώπινο πόρο για να επιτύχουμε τον μεγάλο μας στόχο που είναι η ανατροπή των συσχετισμών της 21ης Μαΐου ενόψει των επόμενων εκλογών, μίας νέας εκλογικής αναμέτρησης που έχουμε μπροστά μας.

Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, ταυτόχρονα όμως έχουμε και πλήρη επίγνωση ότι αυτό που ζητάει ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του είναι απαντήσεις στα προβλήματά του. Ζητά δικαιοσύνη, άμβλυνση των ανισοτήτων, ζητά απαντήσεις στα μεγάλα θέματα που τον αφορούν στην καθημερινότητά του, στο μέλλον του. Η απόφασή μας είναι το επόμενο διάστημα να επιχειρήσουμε να επανασυστήσουμε τις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την επόμενη τετραετία. Οι προγραμματικές μας θέσεις θα είναι το επόμενο διάστημα στο επίκεντρο της καμπάνιας μας.