Οι κυβερνητικές πηγές απάντησαν σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Ρίσι Σούνακ στην Βρετανική Βουλή σχετικά με το ζήτημα της ακύρωσης του ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄όσα έχουμε ήδη πει».

Η Αθήνα με τον τρόπο αυτό έρχεται να κατευνάσει τα πνεύματα, την ίδια ώρα που ο Σούνακ ρίχνει το λάδι στη φωτιά από τη Βρετανική Βουλή. Ο Σούνακ απάντησε στη βρετανική βουλή όταν δέχθηκε τα σφοδρά πυρά του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Βρετανία Κιρ Στάρμερ, ο οποίος τον κατηγόρησε για μικροπολιτική, αγένεια και παραλογισμό λέγοντάς του ότι επιχείρησε να ταπεινώσει έναν συνάδελφο και μια χώρα σύμμαχο, φίλη και εταίρο. Χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα λέγοντας ότι «προφανώς έχει χάσει τα λογικά του».

Ο Ρίσι Σούνακ απάντησε στην απρέπεια με αγενέστατο τρόπο, λέγοντας ότι είναι… ανάρμοστο να αναμοχλεύουμε θέματα του παρελθόντος αντί να ασχολούμαστε με το μέλλον, ενώ επιχειρηματολόγησε ψευδώς για ακόμα μια φορά επιμένοντας ότι είχαν συμφωνήσει να μην τοποθετηθεί δημόσια ο Κ.Μητσοτάκης στο θέμα των Γλυπτών, κάτι το οποίο η Ελληνική πλευρά διαψεύδει για δεύτερη συνεχή φορά.

Ο Μητσοτάκης για τον Σούνακ

Στο ίδιο μήκος κύματος έκανε τις ανακοινώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Δυο κουβέντες για το ατυχές γεγονός της ακύρωσης της προγραμματισμένης μου συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό μου. Πρώτη παρατήρηση είναι ότι θεωρώ ότι αυτό δε θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου, οι οποίες σχέσεις έχουν ένα σημαντικό ιστορικό βάθος. Και δεύτερος ότι είχε μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής συνάντησης: ότι απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλάδος για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα», ήταν τα όσα χαρακτηριστικά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στην ΠτΔ.