Τα θλιβερά επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» το βράδυ της Πέμπτης μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στην περιοχή του Ρέντη έφεραν στην επιφάνεια εκ νέου την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και του φαινομένου των χούλιγκαν. Κι αυτό μόλις τρεις μήνες μετά την δολοφονία του φίλαθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη από Κροάτες χούλιγκαν. Τα χθεσινά επεισόδια τάραξαν την περιοχή του Ρέντη, ενώ ο 31χρονος αστυνομικός χαροπαλεύει καθώς τραυματίστηκε σοβαρά όταν του επιτέθηκαν με ναυτική φωτοβολίδα και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην αυριανή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με την συμμετοχή των κ.κ. Γιάννη Οικονόμου, Γιώργου Φλωρίδη, Γιάννη Βρούτση, Σταύρου Παπασταύρου, Άκη Σκέρτσου και Γιάννη Μπρατάκου θα βάλουν ξανά στο επίκεντρο την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου επισκεπτόμενος στο νοσοκομείο τον 31χρονο αστυνομικό, έκανε λόγο για «δολοφονική επίθεση» εις βάρος του, που «δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη». Είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι «η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας, πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκαν». «Η αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων οφείλει και πρέπει να είναι διαρκής. Και κάτι ακόμα. Αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, οι αγέλες χούλιγκαν, δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην ελληνική κοινωνία. Μόνον έτσι θα εξαρθρωθούν και θα απομονωθούν», είπε ο Γ. Οικονόμου.

«Να σταματήσουν όλα τα πρωταθλήματα!»

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των Πανελληνίων Ομοσπονδιών Αξιωματικών Αστυνομίας και Αστυνομικών Υπαλλήλων μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού. Σε κοινή τους ανακοίνωση αφού εκφράζουν την «οργή» τους για την «ξεκάθαρα ανθρωποκτόνο πρόθεση», που «επιτέθηκαν σε ένα όργανο της Πολιτείας την ώρα που έκανε τη δουλειά του, σε ένα αστυνομικό που έβγαζε το μεροκάματο του», ζητούν αφ’ ενός την άμεση απόδοση Δικαιοσύνης, αφ’ ετέρου την παρέμβαση του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, του ζητούν «να διακόψει άμεσα σήμερα όλα τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα, έως ότου σταματήσει η εγκληματική δραστηριότητα όλων αυτών των υποκειμένων».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Περί τους 300 έχουν αφεθεί ελεύθεροι

Οι προσαγωγές ξεπερνούν τις 400, οι οποίοι από το βράδυ της Πέμπτης μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής για εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας. Νωρίτερα σήμερα την διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Εισαγγελέας της Αρείου Πάγου. Βέβαια έως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, περί τους 300 προσαχθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Ενώ οι 100 ελέγχονται από τις Αστυνομικές Αρχές για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Οργισμένη η απάντηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού

Για «τραγική αντιμετώπιση ενός θλιβερού περιστατικού» κάνει λόγο ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στον κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την αστυνομία για «αναιτιολόγητη αστυνομική βία». Ζητά, μάλιστα, από τους αστυνομικούς να παραιτηθούν και να πάνε «σπίτι» τους. «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΧΘΕΣ. Να κλειστείτε σπίτια σας με σβησμένα τα φώτα και να αναλογισθείτε ότι, εν έτη 2023, αποφασίζετε να εκφράσατε με τον πιο φασιστικό τρόπο το μακρύ χέρι της κρατικής εξουσίας, στην απεγνωσμένη σας προσπάθεια να καλύψετε την ανικανότητά σας, στην εκτέλεση των κυβερνητικών και αστυνομικών σας καθηκόντων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Ενώ για την χθεσινή επιλεκτική απελευθέρωση γυναικόπαιδων και των αθλητών των δύο ομάδων, ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός καταγγέλλει την Αστυνομία για πρακτικές των «Ναζί».

* Photo credits: Eurokinissi