Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με κατοίκους και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι του έθεσαν τα κύρια ζητήματα που αντιμετωπίζουν, και συζήτησε μαζί τους το θέμα της μετεγκατάστασης του οικισμού της Μεταμόρφωσης σε νέα, πρότυπη κοινότητα, που θα κατασκευαστεί σε υψηλότερο σημείο, ύστερα από απόφαση που έλαβαν και οι ίδιοι οι κάτοικοι.

Στη συζήτηση, που έγινε εξετάστηκαν επίσης τα ευρύτερα προβλήματα που προκλήθηκαν από την πλημμύρα και το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης.

«Στα πλαίσια της περιοδείας μου στη Θεσσαλία, θεώρησα υποχρέωσή μου να βρεθώ σήμερα στην τραυματισμένη Μεταμόρφωση και να συζητήσω με τους κατοίκους το μέλλον του χωριού τους.

Και τους μετέφερα τη βούληση της κυβέρνησης, εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούν και φαίνεται να το έχουν αποφασίσει με δημοκρατικές διαδικασίες, να δεσμευθούμε να φτιάξουμε μία καινούργια Μεταμόρφωση σε μία έκταση η οποία έχει ήδη εντοπιστεί και άμεσα θα μελετηθεί η καταλληλότητά της», είπε ο πρωθυπουργός.σε ακόμα πως θα δοθεί επιτέλους, μια οριστική λύση μετεγκατάστασης ενός χωριού που δεν πλημμυρίζει για πρώτη φορά.

Όπως είπε επίσης διαβεβαίωσε τους κατοίκους του χωριού ότι «ουδεμία επιθυμία ή διάθεση έχει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση των περιουσιών τους, ταυτόχρονα όμως εξήγησα ότι τα σπίτια αυτά τα οποία μπορούν ενδεχομένως να χρησιμοποιούνται το καλοκαίρι, προφανώς δεν μπορούν να τύχουν της ίδιας φροντίδας και της ίδιας προστασίας που θα τύχει η νέα Μεταμόρφωση, ένας οικισμός δηλαδή ο οποίος θα κατοικείται όλο το χρόνο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ελπίζει και οι κάτοικοι του Βλοχού να πάρουν κι αυτοί μία αντίστοιχη απόφαση.