«Έτσι φτάσαμε στο έγκλημα στα Τέμπη» είναι ο τίτλος βίντεο του ΚΚΕ που, όπως αναφέρει την Τρίτη (07/03), «αποκαλύπτει τις συνέπειες της πολιτικής της Ε.Ε. για την απελευθέρωση των μεταφορών, με βασικούς σταθμούς στην υλοποίησή της πολιτικής από το 2009 έως σήμερα και διαδοχικά από όλες τις κυβερνήσεις».

Ακόμα, το ΚΚΕ επισημαίνει «τις δραματικές προειδοποιήσεις του κόμματος μέσα στη Βουλή, για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου μόλις 45 ημέρες πριν από το έγκλημα στα Τέμπη».

«Μόνο ο λαός σώζει τον λαό! Όλοι στον αγώνα με δυνατό ΚΚΕ» τονίζει καταλήγοντας το κόμμα στο βίντεό του, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Στόχος τους να μείνει εκτός κάδρου η εγκληματική πολιτική τους»

Ανακοίνωση για την ποινική διερεύνηση και την πολιτική αντιπαράθεση επί του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη εξέδωσε, τη Δευτέρα (06/03), το ΚΚΕ κάνοντας λόγο για στόχος της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «να μείνει “εκτός κάδρου” η εγκληματική πολιτική που βήμα – βήμα προώθησαν όλοι τους».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επεσήμανε το εξής: «Στόχος τόσο των ενεργειών της κυβέρνησης, όσο και της βολικής κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, είναι να μείνει “εκτός κάδρου” η εγκληματική πολιτική που βήμα – βήμα προώθησαν όλοι τους, αυτή του τεμαχισμού, της “απελευθέρωσης” και της ιδιωτικοποίησης του σιδηρόδρομου, με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.».

Ακόμα, το Κομμουνιστικό Κόμμα πρόσθεσε: «Ό,τι και αν κάνουν, ο λαός καταλαβαίνει ποιες κυβερνήσεις υπήρξαν διαδοχικά οι “σταθμάρχες” αυτής της πολιτικής, που θυσιάζει την ασφάλεια και τη ζωή επιβατών και εργαζομένων στο βωμό της μείωσης του κόστους και τελικά των κερδών του επενδυτή».

Photo credits: SOOC