Μέρα ανακοίνωσης αποφάσεων η σημερινή για την οπαδική βία και η κυβέρνηση φέρεται να είναι έτοιμη να γνωστοποιήσει μέτρα που θα δυσαρεστήσουν πολλούς. Στο Μαξίμου, ωστόσο, θεωρούν ότι αυτή είναι μια πρώτη κίνηση προκειμένου να περάσουν μηνύματα προς κάθε εμπλεκόμενο και κυρίως για να αναγκάσουν τις ΠΑΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε αυτός ο κύκλος βίας να έχει κάποια στιγμή επίλογο.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, στη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου προκρίθηκαν δύο λύσεις, μετά τα όσα έγιναν στου Ρέντη, αλλά και τις δύο πρόσφατες δολοφονίες, των Άλκη Καμπανού και Μιχάλη Κατσούρη. Η πρώτη και επικρατέστερη είναι οι αγώνες των επαγγελματικών πρωταθλημάτων να γίνονται χωρίς καθόλου κόσμο. Άχαρο, άσχημο, άδικο σίγουρα για τους πολλούς που βλέπουν να πληρώνουν το μάρμαρο για όσα κάνουν οι ελάχιστοι, όμως συγχρόνως και μήνυμα προς τις ανώνυμες εταιρίες ότι θα πρέπει οι ίδιες να «καθαρίσουν» από ταραχοποιά στοιχεία ώστε ο κόσμος να επιστρέψει στις κερκίδες. Όσο για το πόση διάρκεια θα έχει αυτή η επιβολή… lockdown στα γήπεδα, κανείς δεν το γνωρίζει, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανίζεται πάντως έτοιμος να μην πάρει πίσω το μέτρο αν δεν είναι σίγουρος ότι θα έρθουν τα πρώτα αποτελέσματα.

Ήδη είχαμε και την πρώτη αντίδραση που ήρθε από τον Γιάννη Αλαφούζο, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος ανέβασε στο Twitter το σημείωμα από την UEFA που εστάλη στους ξένους συλλόγους που αντιμετωπίζουν τις ελληνικές ομάδες. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προειδοποιεί λοιπόν για την πιθανή διεξαγωγή των αναμετρήσεων της ερχόμενης Πέμπτης χωρίς κόσμο και ο κ. Αλαφούζος σχολιάζει μονολεκτικά με τη λέξη «ντροπή.

Η δεύτερη λύση, για την οποία πιέζουν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, είναι να σταματήσει η διεξαγωγή όλων των πρωταθλημάτων. Φαντάζει ακραία και είναι, αν αναλογιστεί κανείς ότι με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά δεν λύνεται λύση, απλώς το πρόβλημα μπαίνει κάτω από το χαλάκι.