Η Μυρσίνη Λοΐζου, επιστρέφει με νέα διαμαρτυρία κατά του ΠΑΣΟΚ, αξιώνοντας την απόσυρση του τραγουδιού «Καλημέρα Ήλιε» από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματος.

Με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κόρη του Μάνου Λοΐζου, τονίζει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ενημερωθεί με εξώδικο που εστάλη πριν από δύο μήνες. Το 2011 άλλωστε, με επιστολή στον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, είχε εκφράσει ανάλογες αντιδράσεις.

«Άραγε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον πολιτισμό, συμπεριλαμβάνει την ελεύθερη καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων;» τονίζει η ίδια με ανάρτησή της, μια και για δεύτερη φορά, επιμένει στη μη χρήση του τραγουδιού που συνδέθηκε όσο κανένα άλλο με τις συγκεντρώσεις του κόμματος από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι και το 2011, τόνιζε πως «δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του λαού και των εργαζομένων» και ότι «το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού, για δημοκρατία και ελευθερία. Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος».

Διαψεύδει η Χαριλάου Τρικούπη

Από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα εξώδικο προς το κόμμα ή τον πρόεδρο από τη Μυρσίνη Λοΐζου.

Υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες μια επιστολή από δικηγόρους πριν τις εκλογές για να συζητηθεί ένα αντίτιμο για την χρησιμοποίηση του τραγουδιού και είχαν απαντήσει σε επίπεδο νομικό ότι θα συζητηθεί αυτό μετά τις εκλογές.

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook