Πρόκειται για το πρώτο κτίριο της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό και στο οποίο θα στεγαστούν 4 σωματεία ΑμεΑ. Το κτίριο είναι πρότυπο για τα Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας στην Ευρώπη.

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός τόνισε πως το νέο κέντρο στοχεύει στην αναβάθμιση της καθημερινότητας και σε έναν πιο εύκολο και εξωστρεφή τρόπο ζωής.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτακης εστίασε στη ανάπλαση του Ελληνικού και το πρώτο έργο που αφορά σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Μητσοτάκης

«Εχει μεγάλη συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία το γεγονός ότι το πρώτο κτίριο που παραδόθηκε στο πλαίσιο της πολύ μεγάλης ανάπλασης που δρομολογείται εδώ στο Ελληνικό αφορά στους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη από κρατική φροντίδα».

Μητσοτάκης: Κτίριο-υπόδειγμα για ανθρώπους με αναπηρία

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «το όλο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού κινείται πια με μεγάλη ταχύτητα, υπογραμμίζοντας πως «πολλοί αμφισβήτησαν τη δυνατότητα της κυβέρνησης να ξεμπλέξει αυτό το κουβάρι, αλλά αποδείξαμε ότι μπορούμε να ξεπερνάμε και τα πιο μεγάλα εμπόδια και να δρομολογούμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο με το οποίο δημιουργούνται κάθετες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Μητσοτάκης

Επίσης θα δημιουργήσει πολύ σημαντικούς ελεύθερους χώρους πρασίνου και θα μετατραπεί σε μία εστία ανάπτυξης, μία εστία καινοτομίας, έναν πόλο πολιτισμού άθλησης και ψυχαγωγίας.

Κτίριο υπόδειγμα για το πώς πρέπει να κατασκευάζονται σύγχρονες δομές που υποστηρίζουν τις ανάγκες των συμπολιτών μας με αναπηρία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης

Εικόνες από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο νέο κέντρο φροντίδας για ΑμεΑ στο Ελληνικό:

Μητσοτάκης
Μητσοτάκης
Μητσοτάκης