Επίσκεψη στον Δήμο Ζωγράφου και ομιλία προς τους πολίτες του Ζωγράφου έκανε σήμερα νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός μίλησε στην πλατεία Άνοιξης και στον χαιρετισμό του προς τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να τον ακούσει είπε:
«Να στείλουμε μαζί το μήνυμα ότι αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια πρέπει να συνεχιστεί».

Μίλησε για την οικονομική ανάπτυξη που έρχεται στη χώρα λόγω των επενδύσεων και για τα σχέδια της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό την επόμενη τετραετία: «Σας είχα πει, ότι θα κάνω την Ελλάδα κέντρο επενδύσεων, θα φέρουμε ξένους επενδυτές, θα δημιουργήσουμε πολλές νέες θέσεις εργασίας και φέραμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία.

Σας είχα πει τότε ότι θα αυξήσω τον κατώτατο μισθό. Γιατί πρέπει μερίδιο ανάπτυξης να έχουν όλοι οι συμπολίτες μας και ειδικά οι χαμηλόμισθοι. Πήραμε τον κατώτατο μισθό από τα 650 ευρώ και τον πήγαμε στα 780 ευρώ.

Σας είχα πει ότι θα διορθώσουμε τις μεγάλες αδυναμίες, το έγκλημα το οποίο έγινε εις βάρος των συνταξιούχων από το νόμο Κατρούγκαλου. Και για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια οι συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Και η δέσμευσή μου να εξακολουθώ να στηρίζω όλους τους συνταξιούχους που είναι θύματα της προσωπικής διαφοράς ισχύει στο ακέραιο. Θα εξακολουθούμε να σας στηρίζουμε, έως ότου η προσωπική διαφορά σβήσει».

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή του Ζωγράφου

Αναφέρθηκε και στο θέμα Μπελέρη που προέκυψε στην Αλβανία:
«Χάρηκα ιδιαίτερα μόλις πληροφορήθηκα ότι στη Χειμάρρα ο Φρέντι Μπελέρης κατάφερε και εξελέγη Δήμαρχος με μικρή διαφορά. Και εύχομαι και ελπίζω γρήγορα αυτή η περιπέτεια να τελειώσει, διότι θέλω να επαναλάβω και από εδώ: ο δρόμος της Αλβανίας προς την Ευρώπη περνά μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας».

Πριν από το κλείσιμο της ομιλίας του δεν παράλειψε να απευθυνθεί και στην αντιπολίτευση:
«Αυτοί μιλούν μόνο για το παρελθόν. Αυτοί παρουσιάζουν την εικόνα μιας Ελλάδας μαύρης, η οποία πολύ απλά υπάρχει μόνο στο δικό τους φαντασιακό κόσμο. Δεν μπορούν να μιλήσουν για το μέλλον, γιατί δεν έχουν τίποτα να σας πουν για την Ελλάδα του μέλλοντος. Και ντρέπονται να μιλήσουν για το δικό τους παρελθόν, επειδή όλοι θυμούνται τα ψέματα τα οποία έλεγαν το 2015 και πώς εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό.

Εμείς, όμως, θέλουμε να μιλήσουμε για το μέλλον, γιατί εμείς έχουμε σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας, για το πώς θα βελτιώσουμε τους μισθούς, το πώς θα πάμε τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ και το μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ. Πώς θα συνεχίσουμε μια πορεία που θα προσελκύουμε επενδύσεις, πώς θα δημιουργήσουμε παραπάνω θέσεις εργασίας, πώς θα μπορέσουμε πραγματικά να συγκλίνουμε με την Ευρώπη και να γίνουμε Ευρώπη παντού».