Να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο το γυναικείο δυναμικό της ΝΔ σκέφτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στα σχέδιά του είναι να βάλει στο τιμόνι τουλάχιστον επτά υπουργείων γυναίκες.

Τα ονόματα που ακούγονται μέχρι στιγμής είναι οι: Λίνα Μενδώνη, Νίκη Κεραμέως, Όλγα Κεφαλογιάννη, Σοφία Ζαχαράκη, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Άννα Ροκοφύλλου και Σέβη Βολουδάκη και δεν θα είναι έκπληξη αν ακολουθήσουν και άλλες γυναικείες παρουσίες στο υπουργικό σχήμα προσεχώς.

Πέντε γυναίκες θα μπορούσαν κάλλιστα να πλαισιώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα που έχει στο μυαλό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Λίνα Μενδώνη μένει αμετακίνητη στο υπουργείο Πολιτισμού, όχι όμως ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Δεύτερη είναι η Νίκη Κεραμέως που θα αφήσει το υπουργεί Παιδείας και ως πρώτη γυναίκα σε σταυρούς φημολογείται ότι θα πάρει το τιμόνι στο υπουργείο Άμυνας. Αυτό θα γίνει εφόσον δεν τοποθετηθεί ο Νίκος Δένδιας στη συγκεκριμένη θέση, ωστόσο η παρουσία της Νίκης Κεραμέως σε καίρια θέση στο υπουργικό σχήμα θεωρείται βέβαιη.

Επόμενη γυναίκα είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη που θα τοποθετηθεί πιθανότατα στο υπουργείο Τουρισμού, χωρίς φυσικά το υπουργείο πολιτισμού και χωρίς τους τσαμπουκάδες του 2019.

Τέταρτη γυναίκα η Σοφία Ζαχαράκη, ως κυβερνητική εκπρόσωπος. Έρχεται από την Ανατολική Αττική πρώτη σε σταυρούς, με τον Μάκη Βορίδη να τρώει την σκόνη της.

Πέμπτη γυναίκα στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ένα όνομα – έκπληξη! Η επαναπατρισθείσα από την Ουάσιγκτον πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου που συνταξιοδοτείται από το Διπλωματικό Σώμα και στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκη χρωστάει το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας της επίσκεψης του στις ΗΠΑ και της ομιλίας του στο Κογκρέσο.

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου έχει ανεβεί κατακόρυφα στην εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το παρατεταμένο χειροκρότημα που έλαβε απ’ όλες τις πτέρυγες στο Κογκρέσο και αυτό συμβάλλει στην σκέψη να την αξιοποιήσει στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα με πιθανότερη θέση το υπουργείο Εξωτερικών.

Έκτη γυναίκα που θα δούμε σε υπουργική θέση είναι η Άννα Ροκοφύλλου, κόρη υπουργού του Ανδρέα Παπανδρέου και σύζυγος συμμαθητή και επιστήθιου φίλου του. Μπορεί να μην κατάφερε να βγει σε εκλόγιμη θέση, ωστόσο η αξιοποίηση της σε κυβερνητικό πόστο για την προώθηση θεμάτων ισότητας των δυο φύλλων θεωρείται δεδομένη.

Έβδομη γυναίκα που θα ήθελε να εντάξει στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η Σέβη Βολουδάκη, χήρα του Μανούσου Βολουδάκη. Η εκλογή της στα Χανιά με υψηλή σταυροδοσία άνοιξε και τις πόρτες για κάποιο υπουργείο.