Αυτό που όλοι κυνηγούν στη Νέα Δημοκρατία και βέβαια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την επομένη της μεγάλης νίκης στις 21 Μαΐου φαίνεται πως έρχεται όλο και πιο κοντά. Οι δημοσκοπήσεις με τελευταία αυτή της MRB σκορπούν χαμόγελα στην Πειραιώς καθώς η αυτοδυναμία φαίνεται να είναι εφικτή ακόμα και αν στη Βουλή μπουν τελικά επτά κόμματα.

Το γεγονός ότι δεν παρατηρείται απώλεια ψήφων ούτε χαλάρωση στις τάξεις των ψηφοφόρων αλλά αντίθετα η Νέα Δημοκρατία κρατά τις δυνάμεις της, αποδεικνύει ότι και σε αυτή την προεκλογική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υποψήφιοι του κόμματος περνούν σωστά, ξεκάθαρα και ελκυστικά μηνύματα στον κόσμο.

Στις δύο εβδομάδες που απομένουν, ο τέως και κατά πάσα πιθανότητα και επόμενος πρωθυπουργός ρίχνει όλα τα όπλα στη φαρέτρα. Επιστρατεύει δηλαδή πρωτοκλασσάτα στελέχη για επισκέψεις σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου Νίκη και Ελληνική Λύση κατέγραψαν υψηλά ποσοστά, δεδομένου ότι δεν μπορεί μόνος του να πάει… παντού.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα επισκεφτεί το Άγιο Όρος, ενώ στη μάχη ρίχνονται και Βορίδης, Χαρδαλιάς, Συρίγος. Σε κάθε περίπτωση, άπαντες στη ΝΔ δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν το 100% στο διάστημα μέχρι τις 25 Ιουνίου ώστε να επιτευχθεί ο στόχος και από την επόμενη μέρα να ξεκινήσει να υλοποιείται το σχέδιο για τη δεύτερη τετραετία.

«Προτεραιότητά μας ΕΣΥ-ΕΚΑΒ – Έρχονται 10.000 προσλήψεις»

Στον Ασπρόπυργο βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Νέας ΔημοκρατίαςΚυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των περιοδειών του ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

«Σας ευχαριστώ και ευχαριστώ τους καταπληκτικούς ΟΝΝΕΔίτες μας, οι οποίοι ήταν παρόντες και παρούσες καθ΄ όλη τη διάρκεια και της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου και δίνουν τον δικό τους ξεχωριστό τόνο σε κάθε συγκέντρωσή μας. Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί υποψήφιοι και υποψήφιες στο ψηφοδέλτιο της Δυτικής Αττικής, φίλες και φίλοι, είμαι σήμερα, εδώ, στον Ασπρόπυργο, στη Δυτική Αττική, πρώτα και πάνω απ΄ όλα για να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το μοναδικό ποσοστό το οποίο πετύχαμε εδώ στη Δυτική Αττική, όχι μόνο στον Ασπρόπυργο», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης
Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ασπρόπυργο, Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Ξεπεράσαμε το 40% και για μένα αυτό το ποσοστό είναι μία επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας την οποία κάναμε την προηγούμενη τετραετία να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Να βάλουμε την οικονομία σε πορεία ανάπτυξης και ταυτόχρονα να κρατήσουμε τη χώρα ασφαλή εν μέσω πρωτοφανών δυσκολιών. Αναφέρθηκε ο Δήμαρχος και θυμήθηκε τις μεγάλες δυσκολίες της πανδημίας, δεν ήταν όμως μόνο αυτό, μία ενεργειακή κρίση, ένας γείτονας ο οποίος ήταν επιθετικός για μία ολόκληρη τετραετία», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ξεπεράσαμε όλες αυτές τις δυσκολίες και ταυτόχρονα ήμασταν συνεπείς στην υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Ο ελληνικός λαός μας επιβράβευσε στην κάλπη της 21ης Μαΐου, αυξάνοντας το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και τον απόλυτο αριθμό ψήφων που λάβαμε. Όμως, φίλες και φίλοι, η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Ο Δήμαρχος θυμήθηκε ότι και οι Δήμοι ήταν δέσμιοι του συστήματος της απλής αναλογικής μέχρι που ήρθαμε εμείς και δώσαμε τη δυνατότητα στους Δήμους να μπορέσουν να κυβερνηθούν αποτελεσματικά», υποστήριξε στη συνέχεια.

«Εδώ είμαστε, στην παράξενη κατάσταση να πρέπει να διεκδικούμε μία δεύτερη εκλογική νίκη, όταν θα είχαμε ήδη αυτοδύναμη κυβέρνηση, αν ίσχυε στις προηγούμενες εκλογές το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Καλούμαστε δηλαδή και καλούνται οι πολίτες να επανεπιβεβαιώσουν την επιλογή, την οποία έκαναν στην προηγούμενη κάλπη και να μας εμπιστευτούν και πάλι, διότι τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Μητσοτάκης
Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ασπρόπυργο, Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η κάλπη είναι άδεια, θα είναι άδεια το πρωί της 25ης Ιουνίου και χρέος μας είναι να ξαναγεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και σε αυτή την προσπάθεια, σας θέλω όλες και όλους αρωγούς», ανέφερε ακόμη.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «βάλαμε τον πήχη ψηλά και τον βάζουμε μαζί ακόμα ψηλότερα για ακόμα καλύτερα ποσοστά στον Ασπρόπυργο, για ακόμα καλύτερα ποσοστά στη Δυτική Αττική, όχι απλά για την 3η αλλά για την 4η έδρα. Να μπορέσουμε για ακόμα μια φορά να εκπλήξουμε ευχάριστα και να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε αυτή τη μεγάλη εμπιστοσύνη την οποία μας δείχνουν οι πολίτες. Για να συνεχίσουμε από την 26η Ιουνίου με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη, με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση, το σημαντικό έργο το οποίο έχουμε ήδη δρομολογήσει».