Να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους το ταχύτερο δυνατόν, θέτουν ως προτεραιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς ουδείς μπορούσε να συλλάβει το σενάριο το οποίο εκτυλίχθηκε σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Παρ’ όλα αυτά, το κεφάλαιο Τσίπρα έκλεισε για την ώρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την επιλογή του μέχρι πρότινος προέδρου να παραιτηθεί και να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε διαδικασίες ανάδειξης νέου προέδρου μέσα από την επιλογή των μελών.

Εντούτοις, δεν είναι λίγα τα στελέχη της Κουμουνδούρου που προέβησαν σε δηλώσεις και αναρτήσεις υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως πάντα θα βρίσκονται στο πλευρό του.

Πολάκης: «Γενναία απόφαση από έναν γενναίο άνθρωπο»

Ο Παύλος Πολάκης, λίγα λεπτά με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, με μια ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε: «Γενναία απόφαση από έναν γενναίο άνθρωπο! Τις μάχες που έρχονται θα τις δώσουμε με ψυχραιμία, συντροφικότητα και αποφασιστικότητα».

Τσίπρα

Ακρίτα: «Έντιμος όσο κανείς»

«Έντιμος όσο κανείς. Οραματικός σε όλη την πορεία του. Γενναίος μέχρι την τελευταία στιγμή. Στο πλευρό του ό,τι κι αν αποφασίσει. Ξεκάθαρα πράγματα», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook η Έλενα Ακρίτα.

Τσίπρα

Αντώναρος: «Δεν είναι το τελευταίο πολιτικό βήμα του Τσίπρα»

«Κανείς δεν μένει σε μια θέση που δεν θέλει. Φρονώ ότι η παραίτηση Τσιπρα δεν είναι το τελευταίο βημα του στην πολιτική. Αλλα η συνεχής αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει, κατά την γνώμη μου, ότι δεν θέλει να ιδρύσει κάτι άλλο. Όχι τώρα πάντως. Ενδιαφερον ότι παραμένει βουλευτης — η οχι;» σχολίασε ο Ευάγγελος Αντώναρος.