Δεν έχει τέλος η δικαστική περιπέτεια του Ανδρέα Γεωργίου, επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Αρχής την προμνημονιακή εποχή. Ο άνθρωπος έχει ταλαιπωρηθεί όσο κανένας Έλληνας πολίτης από την ελληνική Δικαιοσύνη, προϊόν προφανώς πολιτικής δίωξης.

Ενώ λοιπόν, μετά από χρόνια, ο Γεωργίου δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε αίτημα επανεξέτασης της υπόθεσης κι αυτό προκάλεσε την οργή του Γιώργου Παπανδρέου που έκανε λόγο με ανακοίνωση που εξέδωσε για ενέργεια απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Όπως γράφει η αποκαλυπτική στήλη Back Door:«Στο ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει εδώ και χρόνια με ζέση το θέμα, που θεωρούν ότι αποτέλεσε τη βάση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την καραμανλική Δεξιά.

Ο, δε, νέος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης δήλωσε άγνοια επί τούτου…».

Εξ ου και, λίγο αργότερα, αποσύρθηκε η προσφυγή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων ενάντια στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. Προφανώς κάποιοι υπηρεσιακοί των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης κατά την περίοδο της υπηρεσιακής κυβέρνησης έδρασαν κάτω από τα ραντάρ. Ίσως από άγνοια, ίσως όχι – για να μην κατηγορηθούν για απιστία ή παράβαση καθήκοντος».