Προσδοκίες για την αποκατάσταση των σχέσεων κυβέρνησης και τραπεζών δημιουργεί η αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Οικονομικών με την τοποθέτηση ως νέου υπουργού του Κωστή Χατζηδάκη. Προσδοκίες βάσιμες, καθώς με τον Χρήστο Σταϊκούρα οι σχέσεις των δυο πλευρών είχαν βρεθεί στο ναδίρ. Ουδείς ξεχνά άλλωστε την ατάκα του πρώην ΥΠΟΙΚ για τα… μπινελίκια με τους τραπεζίτες αλλά και ταυτόχρονα σκιαγραφεί το σε πόσο κακό σημείο είχαν διολισθήσει οι σχέσεις υπουργείου και τραπεζιτών.

Ο Χατζηδάκης είναι ένας άνθρωπος ευγενής, με έμφυτη αποστροφή προς τα θεάματα (εν αντιθέσει με τον Σταϊκούρα) κι αναμένεται να υιοθετήσει άλλο στυλ στις επαφές του με τους τραπεζίτες.

Όπως γράφει η αποκαλυπτική στήλη Back Door: «Ο Σταϊκούρας δεν πρόλαβε να κάτσει στην καρέκλα του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και… έσφαξε με το βαμβάκι, τους τέως υπουργούς, καθώς ανέφερε ότι ανακάλυψε περισσότερα ανοικτά ζητήματα από αυτά που είχε κατά νου – δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν είναι διατεθειμένος να ωραιοποίησει καταστάσεις που «βαλτώνουν». Η αιχμή, κυρίως κατά του Κώστα Καραμανλή (του Αχιλλέα) ήταν μεγάλη…

Αποκάλυψε δε, προς μεγάλη έκπληξη των παρισταμένων στο υπουργείο, ότι τα χρονοδιαγράμματα σε μερικά έργα δεν ισχύουν και η πραγματικότητα διαφέρει σε σχέση με όσα έχει ακούσει και του έχουν παρουσιαστεί αρχικά. Αν ο Σταϊκούρας εφαρμόσει ένα σωστό management η διαφορά στο υπουργείο θα φανεί. Ήδη, μαθαίνω, έχει σηκώσει μανίκια και ένα από τα πρώτα έργα που πρόκειται να ασχοληθεί ο νέος οδικός άξονας που θα συνδέσει την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λαμία με το Καρπενήσι».