Στη συνέντευξή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Παραπολιτικά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου πετάει «βέλη» κατά πάντων στο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και προς τον Αλέξη Τσίπρα για τις επιλογές του και την στρατηγική ήττα.

«Ο Τσίπρας είναι πιο προχωρημένος από το περιβάλλον του, από αυτούς που έχουν “επάγγελμα Τσίπρα”, ότι δηλαδή δεν έχουν υπόσταση παρά μόνο δίπλα στον Τσίπρα. Ο Τσίπρας ήταν πιο προχωρημένος από αυτούς, αλλά βεβαίως έχει ευθύνες γιατί επέλεξε αυτούς τους ανθρώπους που προτιμούσαν να λένε σε όλα ναι παρά να λένε την αλήθεια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Παραπολιτικά», όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα. 

«Είναι σαν να με ρωτάτε αν θα υπάρχει Αριστερά χωρίς τον Τσίπρα. Σ’ όλες τις χώρες οι ηγέτες της Αριστεράς κάποια στιγμή, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, αλλάζουν.

Η Αριστερά παραμένει, αποτελεί μια σημαντική δύναμη, έχει κάνει πολλά λάθη και έχει χάσει μέρος της παλιάς της επιρροής, κι αυτά πρέπει να τα δει σοβαρά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγει ένας τίτλος ότι ο Κούλογλου λεει ότι πρέπει να φύγει ο Τσίπρας, σε καμία περίπτωση. Εγώ δεν λέω τίποτα, γιατί θα πρέπει ο ίδιος να πάρει τις αποφάσεις του».

Πήγαν να με διαγράψουν όταν ζήτησα αλλαγές

«Η ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς της Ελλάδα έπρεπε να έχει ξεκινήσει με το 32% του 2019. Εκεί χάθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Είχα προσπαθήσει που έλεγα “πρόεδρε μήπως δεν αρέσουμε, ότι πρέπει να αλλάξουμε”.

Κάποια στιγμή είπα ότι ήρθε ισοπαλία ο Μητσοτάκης-Τσίπρας και μάλιστα εκτός έδρας και θέλανε να με διαγράψουν. Λόγω αυτών πρέπει να γίνει μια ριζική ανανέωση στα μυαλά της Αριστεράς και επειδή υπήρχαν πολλές προτάσεις διαγραφής μου, ο Τσίπρας δεν τις δέχτηκε», πρόσθεσε.

Στρατηγική ήττα ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να υπάρξουν ανατροπές

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές και τι αναμένεται σε αυτές της 25ης Ιουνίου, ο κ. Κούλογλου σημειώνει τα εξής: «Εδώ έχουμε μια στρατηγική ήττα η οποία έγινε την 21η Μαΐου, αυτή προφανώς δεν ανατρέπεται όπως δείχνουν οι ενδείξεις και προφανές είναι αυτό γιατί δεν υπάρχει και μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον από τον κόσμο, θεωρεί δεδομένο το αποτέλεσμα. Επομένως με βάση αυτή τη στρατηγική ήττα θα πρέπει να υπάρξουν ριζικές ανατροπές».

Θέμα του Τσίπρα αν θα αποχωρήσει

Σε ερώτηση, αναφορικά με το αν αυτές οι ανατροπές θα αγγίξουν και τον κ. Τσίπρα, απαντά: «Αυτό είναι δικό του θέμα. Ο Τσίπρας αυτή τη στιγμή δίνει μια φοβερή μάχη μόνος του και αυτό πρέπει να του το πιστώσουμε. Έχει πάρει όλο το παιχνίδι επάνω του παρά την ήττα, παρότι είπε ότι σκέφτηκε να παραιτηθεί, εντούτοις ξαναμπήκε και τρέχει από το πρωί έως το βράδυ.

Αυτό πρέπει να του το πιστώσουμε, όπως πρέπει να του χρεωθεί και η ευθύνη που του αναλογεί της στρατηγικής ήττας» και προσθέτει για το αν πρέπει να χρεωθεί δεύτερη ήττα: «Όχι γιατί αυτό που ζούμε τώρα είναι η τελική πράξη του έργου ενώ όλα έχουν παιχτεί. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε ριζικές ανατροπές τώρα».

Όσον αφορά το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, ο υποψήφιος βουλευτής λέει: «Αυτή είναι η εκλογική επιτροπή γιατί κατά τα άλλα στην παρουσίαση του προγράμματος ήταν ο Τσακαλώτος για παράδειγμα…

Εν πάση περιπτώσει θεωρώ επειδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πρόβλημα διαχειριστικής ικανότητας, στα μάτια της κοινής γνώμης, ο Τσακαλώτος θα έπρεπε να εμφανίζεται δίπλα στον Τσίπρα για να θυμίζει ότι ο Τσακαλώτος κατάφερε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να συμμαζέψει την οικονομία και να αφήσει και 37 δις που δεν έχει αφήσει κανείς άλλος».

Έκαναν ζημιά οι δηλώσεις Πολάκη

Τέλος, για το βαθμό που έχει ζημιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τη λογική Πολάκη «η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς» θα έρθουμε και θα τιμωρήσουμε ή θα εκδικηθούμε, ο κ. Κούλογλου επισημαίνει: «Η οποιαδήποτε τέτοιου είδους ρεβανσιστική εξαγγελία η οποία δεν είχε και καμία σχέση με την πραγματικότητα όπως αποδείχτηκε έκανε ζημιά».