«Ήταν ηχηρό το μήνυμα των εκλογών και το λάβαμε και αλλάζουμε εν κινήσει», είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε την ιστορικά φορτισμένη πολιτική φράση «Mea culpa» που στην ελληνική πολιτική σκηνή έχει ταυτιστεί με την ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου στη Βουλή των Ελλήνων το 1988 για το Νταβός και το ραντεβού του τότε πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του Τουργκούτ Οζάλ αλλά αυτή τη φορά αναφέρθηκε στην απλή αναλογική. «Mea culpa» για την απλή αναλογική, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Στα πρώτα λεπτά της συνέντευξής του, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Ανδρουλάκης πανηγυρίζει λες και ήτανε πρώτο κόμμα επειδή πήρε τρεις μονάδες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι το κόμμα του θα παλέψει για την ανατροπή των συσχετισμών «μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο», επιμένοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας και τονίζοντας ότι οι μόνες προτάσεις διακυβέρνησης είναι αυτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε κάθε περίπτωση», είπε, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα που δεν θα αφήνει ανεξέλεγκτη και παντοδύναμη την οποιαδήποτε δύναμη. Αυτό δεν είναι καλό για τη δημοκρατία».