Τον εκνευρισμό του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, προκάλεσε η παρατήρηση της δημοσιογράφου Ανθής Βούλγαρη ότι «και εσείς πουλούσατε χειρόγραφα του Ιησού» όταν εκείνος υποστήριξε ότι «δεν έχω εργαλειοποιήσει ποτέ την πίστη μου».

Εμφανώς εκνευρισμένος στο άκουσμα της παρατήρησης αυτής, ο Κυριάκος Βελόπουλος αρχικά χαρακτήρισε «αγενή» και «συνήγορο του Μητσοτάκη» την δημοσιογράφο λέγοντας της «επειδή δεν ξέρετε πολλά πράγματα, ανατρέξτε στο λήμμα Μανιάκι και δείτε αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος επέμεινε, δε, στον ισχυρισμό του ότι δεν έχει εργαλειοποιήσει ποτέ την πίστη του και την Ορθοδοξία με το επιχείρημα ότι «κι εγώ πηγαίνω στο Άγιο Όρος και σε εκκλησία αλλά δεν βγάζω φωτογραφίες».

«Γιατί είναι κακό να πάει κάποιος στην Ανάσταση και να βγάλει μια φωτογραφία;» ρωτήθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος και επέμεινε: «Επειδή εργαλειοποιείς την πίστη σου. Και επειδή είμαι πιστός δεν το κάνω ποτέ».

Δείχνοντας εκ νέου την ενόχλησή του καθώς στη συζήτηση έγινε νέα αναφορά στα «χειρόγραφα του Ιησού» τα οποία παρουσίαζε στο παρελθόν στις εκπομπές του, ο Κυριάκος Βελόπουλος επέμεινε να μιλάει με προκλητικό τρόπο για την Ανθή Βούλγαρη λέγοντας «είστε αγενής, συνέβη σήμερα, όχι γενικά τυχαία».

«Γιατί είναι κακό να προσκυνήσει κάποιος μια εικόνα και δεν κακό να πουλά χειρόγραφα του Ιησού;» επέμεινε η Ανθή Βούλγαρη με τον Κυριάκο Βελόπουλο να απαντά: «Δεν είπα αυτό. Να τις ανεβάζεις στο Instagram είναι το ίδιο; Αν είναι έτσι να το κάνεις και στην τουαλέτα σου».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι «δεν πούλησα κανένα χειρόγραφο» ειρωνευόμενος την δημοσιογράφο με την ατάκα: «Δεν ξέρω τι σχολή βγάλατε» και προσθέτοντας «τι κάνατε το 2013 κυρία Βούλγαρη; Εγώ παρουσίαζα αυτό που είναι στη μονή Διονυσίου».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος διακήρυξε, τέλος, ότι «αυτό που έκανα θα συνεχίσω να το κάνω, να παρουσιάζω προϊόντα, γιατί είναι η δουλειά μου. Θα ρωτήσετε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Ανδρουλάκη που βρήκαν τα εκατομμύρια τους;».