Είναι το τέλος μιας εποχής. Για 16 χρόνια, Cristiano Ronaldo και Lionel Messi κάλπαζαν στα γήπεδα. Για 11 από αυτά, από το 2009 μέχρι το 2020, ήταν οι κορυφαίοι στον κόσμο, έπαιρναν εναλλάξ τις Χρυσές Μπάλες, κατέθεταν σπουδαία επιτεύγματα στα γήπεδα. Το γήρας όμως και το πέρασμα του χρόνου δεν τα αποφεύγει κανείς. Ούτε αυτοί.

Το Μουντιάλ του Κατάρ είναι η τελευταία διοργάνωση στην οποία θα δώσουν τη λάμψη τους με τις εθνικές τους. Ο ένας στα 37 του, ο έτερος στα 35 του, το ποδοσφαιρικό τους τέλος πλησιάζει. Για τον Cristiano ίσως και να ήρθε και το τέλος του από τις μεγάλες διασυλλογικές διοργανώσεις μετά τα όσα έγιναν με τη Γιουνάιτεντ.

Σε κάθε περίπτωση, είναι και για τους δύο η τελευταία ευκαιρία να κατακτήσουν ένα Μουντιάλ και να γίνουν και με τη βούλα GOAT. Αν το κατακτήσει ένας από τους δύο, δεν θα έχει αφήσει κανένα επιχείρημα στους haters. Δεδομένου πως έχουν πάρει ίδιες Χρυσές Μπάλες, ένα Euro κι ένα Copa America, 5 Τσάμπιονς Λιγκ ο Cristiano, 4 ο Messi, οπότε ένα Μουντιάλ θα έστελνε έναν από τους δύο στην κορυφή όλων των εποχών. Ιδίως από τη στιγμή που δεν έχουν δίπλα τους τους υπερπαικταράδες – κυρίως ο Messi, γιατί η Πορτογαλία έχει μια πολύ καλή ποιοτικά ομάδα.

Όλα τα παραπάνω θα έκαναν τη φωτογραφία που ανάρτησαν χθες στο Instagram, την σπουδαιότερη αθλητική φωτογραφία όλων των εποχών. Η απήχηση της είναι τεράστια με σχεδόν 33 εκατομμύρια likes στο προφίλ του Cristiano και 25 και κάτι εκατομμύρια στου Messi.

Το περιεχόμενο της είναι συμβολικά κορυφαίο, αφού οι δύο μεγάλοι του ποδοσφαίρου βρίσκονται σε μια παρτίδα σκάκι και μετράνε την τελευταία τους κίνηση ευρισκόμενοι ο ένας απέναντι στον άλλον. Κι αυτό μόλις λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του Cristiano πως εκείνος απέδειξε σε διαφορετικές λίγκες το ποιος είναι, ενώ ο Messi μόνο στην Ισπανία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leo Messi (@leomessi)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Τελικά, η φωτογραφία του αιώνα, εξελίχθηκε γρήγορα σε ξενέρα του αιώνα. Ξενέρα γιατί δεν βρέθηκαν ποτέ στον ίδιο χώρο και φωτογραφήθηκαν ξεχωριστά για την καμπάνια του Louis Vuitton από την φημισμένη Annie Leibovitz και ενώθηκαν στο μοντάζ.

Ακόμα πιο αλγεινό ως εντύπωση ότι δεν έκαναν tag στη φωτογραφία ο ένας τον άλλον, ούτε την ανάρτησαν ταυτόχρονα για να εμφανιστεί μια φορά και να συγκεντρώσει μια ανάρτηση όλη την αποθέωση.

Όλοι όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο και ζήσαμε πλήρως την εποχή τους, και βλέπουμε ότι το τέλος τους θα σημάνει το ολοκληρωτικό τέλος του ρομαντισμού γιατί ποιος να συνδεθεί με τον Mbappe και τον Haaland, θα θέλαμε όσο τίποτα να τους δούμε μαζί. Έστω και για μια φωτογραφία. Να κάνουν έστω αυτό το τυπικό ταγκάρισμα για να δείξουν πως, αν και μεγάλοι αντίπαλοι, αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον, αναγνωρίζουν ο ένας στον άλλον πως ήταν ένα κίνητρο εξέλιξης.

Ο Messi και ο Cristiano θα μπορούσαν να είναι οι κορυφαίοι της εποχής τους και στους 5 κορυφαίους ever ακόμα και με το 70% των επιτευγμάτων τους, αν δεν υπήρχε ο ένας ή άλλος. Ήταν όμως η κοινή τους συνύπαρξη στο ποδοσφαιρικό στερέωμα που έφερε το 100%.

Θα ήταν ένα όμορφο κλείσιμο στην αντιπαλότητα τους ως προς το Μουντιάλ. Τελικώς, προς το παρόν, μένει μια μονταρισμένη φωτογραφία και ένα συμβολικό αποτέλεσμα, αλλά όχι τόσο ουσιώδες όσο θα ήταν αν είχαν κάτσει ο ένας απέναντι από τον άλλον.

* Φωτογραφία: Instagram/Messi

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Gianni Infantino: «Νιώθω γκέι, νιώθω ανάπηρος» – Ξεσπά ο Πρόεδρος της FIFA για την κριτική στο Μουντιάλ 2022

Ο Kylian Mbappe είναι το εξοχότερο κακομαθημένο τέκνο του σύγχρονου ποδοσφαίρου των δισεκατομμυρίων

Με το Μουντιάλ θα πρέπει να γεμίσουμε ξανά ψέματα τους εαυτούς μας και να ξεχάσουμε