Το ότι οι Έλληνες αθλητές δεν έχουν ούτε τις υποδομές ούτε τον εξοπλισμό για να κάνουν τις προπονήσεις τους, είναι κάτι που το γνωρίζουμε. Και πάλι, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον ελληνικό αθλητισμό, το πάθος και το ταλέντο τους, είναι τα δύο όπλα που διαθέτουν για να φέρνουν σημαντικές νίκες σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και να κάνουν υπερήφανη τη χώρα μας, καθώς και να γίνουν τα πρότυπα που χρειαζόμαστε.

Ένα τέτοιο πρότυπο είναι και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης στο βάδην που βγήκε 8η στα 20.000μ. βάδην, των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. H 37χρονη αθλήτρια, στο παρελθόν, συμμετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα βάδην το 2013 κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες την ίδια χρονιά, στη Μερσίνη της Τουρκίας. Κατέχει σημαντικές επιδόσεις στο βάδην έχοντας το πανελλήνιο ρεκόρ στα 3.000 μέτρα βάδην με επίδοση 12 λεπτά και 21:20. Έχει επιτύχει τα όρια και έχει εξασφαλίσει μάλιστα τη πρόκριση και για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον, το 2022.

Τον Μάιο του 2021, μετά από εκπληκτική εμφάνιση, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 35 χλμ βάδην, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ομάδων που έγινε στο Ποντεμπράντι της Τσεχίας, με χρόνο 2.49.55, βελτιώνοντας και το ατομικό της ρεκόρ (2.50.04).

Ο δρόμος όμως για να φτάσει να είναι σπουδαία στο άθλημα και να συνεχίσει να παίρνει διακρίσεις, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Μάλιστα, ξέρει πολύ καλά τι εστί κούραση, αφού προπονείται μόλις τελειώσει τη βάρδια της στο τσιπουράδικο που έχει η οικογένειά της στην Καρδίτσα.

Όπως η ίδια ανέφερε, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το περνά στην οικογενειακή επιχείρηση εστίασης στο κέντρο της Καρδίτσας, σερβίροντας μεζέδες της μαμάς της. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και αφού ολοκληρώσει σέρβις και καθαριότητες, ξεκινά την προπόνησή της. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μας χαρίσει μία θέση μέσα στη δεκάδα με τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου.

Όσον αφορά τη 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είπε χαρακτηριστικά: «Όταν τερμάτισα, δεν ήξερα σε ποια θέση τερμάτισα ακριβώς. Έφυγα και πήγα στο δωματιάκι που έχουμε τα πράγματά μας. Και έρχεται η Κυριακή (σ.σ. αναφέρεται στη συναθλήτριά της Κυριακή Φιλτισάκου, η οποία τερμάτισε 29η) έπειτα από λίγο κλαίγοντας και μου έλεγε ‘τι έκανες;’ Της λέω ‘τι έκανα;’ Μου λέει ‘είσαι όγδοη ολυμπιονίκης’. Της λέω ‘όχι, ρε’. Μου λέει ‘ναι’ και έκλαιγε η καημένη και με πήραν τα κλάματα κι εμένα. Αλλά δεν το πιστεύω ακόμη, δεν το ‘χω καταλάβει, γιατί οι αθλήτριες που πέρασα είναι από αυτές που δεν νικιώνται εύκολα. Συνέβη και είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη, πάρα πολύ χαρούμενη».

Μάλιστα, αφιέρωσε τη διάκριση της στους πυρόπληκτους, ευχόμενοι να κλείσουν οι πληγές για την Ελλάδα και να μην ξανανοίξουν.