Το κυβερνών σώμα του μοντέρνου πένταθλου ψήφισε κρυφά την κατάργηση της ιππασίας και την αντικατάστασή της με την ποδηλασία, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πολλές πηγές στον Guardian.

Η απόφαση που φαίνεται ότι ελήφθη από το εκτελεστικό συμβούλιο της UIPM τις τελευταίες ημέρες, επισπεύδεται από τις οδυνηρές σκηνές που εκτυλίχθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όταν ένα άλογο χτυπήθηκε από Γερμανίδα προπονήτρια αφού αρνήθηκε να πηδήξει έναν φράχτη.

Η εικόνα του βασανισμένου αλόγου έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο και η UIPM θεωρείται ότι ενήργησε για να  διατηρήσει τη θέση της σαν Ολυμπιακό άθλημα ενόψει του Παρισιού 2024. Ωστόσο, σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Στο πλαίσιο της δέσμευσης της UIPM να διατηρήσει ένα ισχυρό, δυναμικό προφίλ για το σύγχρονο πένταθλο, διεξάγονται μια σειρά στρατηγικών συναντήσεων.

Αυτές οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν μια επερχόμενη κλήση με τις εθνικές ομοσπονδίες μέσα σε αυτή την εβδομάδα. Το αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων θα αναλυθεί σε δελτίο τύπου που θα δημοσιευθεί στις 4 Νοεμβρίου».

https://www.intronews.gr/kaley-cuoco-prosferetai-na-agorasei-to-alogo-pou-chtypithike-stous-olybiakous-agones-apo-proponitria

Η Βρετανίδα μοντέρνα πενταθλήτρια, Kate Allenby, η οποία κέρδισε το χάλκινο για την Team GB στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, είπε στον Guardian ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για αντικατάσταση της ιππασίας θα ήταν καταστροφή για το άθλημα.

Η UIPM θεωρείται ότι ενήργησε μετά την έντονη κριτική που έλαβε το άθλημα. Η Γερμανίδα αθλήτρια Annika Schleu, η οποία πήγαινε για την κατάκτηση χρυσού μετάλλου πριν από το showjumping, δάκρυσε όταν το άλογο, Saint Boy, αρνήθηκε να πηδήξει τα εμπόδια.

Η προπονήτρια που γρονθοκόπησε το άλογο, στάλθηκε σπίτι της από το Τόκιο και η UIPM υποσχέθηκε να διενεργήσει πλήρη επανεξέταση καθώς και να πειθαρχήσει την Kim Raisner.

Photo: Unsplash.com/ mikayla-storms