Στην ετήσια συνέντευξη Τύπου της AUDI AG ο CEO Markus Duesmann και ο CFO Jürgen Rittersberger αναφέρθηκαν σε τρέχοντα θέματα. Παράλληλα με τα βασικά οικονομικά στοιχεία για το έτος 2022, τα δύο κορυφαία στελέχη επικεντρώθηκαν στις στρατηγικές αποφάσεις, στην προβολή της ολιστικής βιωσιμότητας και στην επερχόμενη νέα εποχή για τα μοντέλα. Οι βασικές δηλώσεις με μια ματιά:

Σχετικά με το έτος 2022 και τα ετήσια οικονομικά στοιχεία
Markus Duesmann: “Ακόμα και εδώ στη Γερμανία, αισθανόμαστε τις επιπτώσεις του ρωσικού επιθετικού πολέμου κατά της Ουκρανίας άμεσα – κυρίως λόγω των ενεργειακών ελλείψεων, των δυσχερειών στον εφοδιασμό και της δύσκολης γεωπολιτικής κατάστασης. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το ασταθές περιβάλλον, μπορούμε να είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για όσα πετύχαμε πέρυσι. Το αποτέλεσμα αυτό απαιτούσε πολλή σκληρή δουλειά και στενή συνεργασία”.

Jürgen Rittersberger: “Ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις του 2022 με συνέπεια, λαμβάνοντας ενεργά αντίμετρα. Αυτοί οι παράγοντες και η αφοσίωση ολόκληρης της ομάδας μας, κατέστησαν δυνατή την ανακοίνωση ισχυρών οικονομικών επιδόσεων”.

Jürgen Rittersberger: “Τα λειτουργικά μας κέρδη ανήλθαν στονούμερο ρεκόρ, των 7,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η λειτουργική μας απόδοση επί των πωλήσεων ήταν ισχυρή και έφτασε το12,2%. Όλα αυτά δείχνουν ότι αντιμετωπίσαμε επιτυχώς την ταραχώδη χρονιά του 2022 και αξιοποιήσαμε με συνέπεια τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν.Το ίδιο ισχύει και για την ισχυρή καθαρή ταμειακήροή μας, οι οποίαέφτασε στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία της εταιρείας μας”.

Jürgen Rittersberger: “Το 2022 ήταν μια εντυπωσιακή απόδειξη του πόσο δυνατό και κερδοφόρο είναι πραγματικά το σύνολο των μαρκών μας Audi, Bentley, Lamborghini και Ducati”.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο 4troxoi.gr