Οργή έχει προκαλέσει στη Γερμανία ένα δημοσίευμα περιοδικού το οποίο τιτλοφορείται ως «Michael Schumacher, Η Πρώτη Συνέντευξη, Παγκόσμια Αίσθηση» με στόχο να παραπλανήσει τους αναγνώστες.

Η υποτιθέμενη συνέντευξη με τον Michael Schumacher, φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί από chatbot, δηλαδή μέσω ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να επικοινωνεί με τους χρήστες, είτε μέσω κειμένου, είτε μέσω φωνής.

Ο παραπλανητικός τίτλος

Πρόκειται για το εβδομαδιαίο περιοδικό “Die Aktuelle”, το οποίο φέρει στο εξώφυλλό του την εικόνα του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 με τον απαράδεκτο τίτλο που δίνει την εντύπωση στους αναγνώστες ότι το περιοδικό όντως μίλησε με τον ίδιο, ενώ στην πραγματικότητα η κατάσταση υγείας του παραμένει άγνωστη μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι το 2013 ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Ωστόσο, το περιοδικό “Die Aktuelle” προσπάθησε να… σώσει την κατάσταση με τον υπότιτλο «(σ.σ. η συνέντευξη) ακούγεται απατηλά αληθινή», που υποδηλώνει ότι δεν υπήρξε συνομιλία με τον ίδιο τον Schumacher. Ο συγκεκριμένος υπότιτλος, ωστόσο, εκλαμβάνεται πιο πολύ ως ένα νομικό τέχνασμα, παρά ως μια σοβαρή απόπειρα γνωστοποίησης στο κοινό ότι η συνέντευξη δεν είναι πραγματική.

Επίσης οργή προκάλεσε και η απόπειρα του περιοδικού να κρατήσει «ζεστό» το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού με μεσότιτλους όπως «η ζωή μου έχει αλλάξει τελείως», αλλά και ερωτήσεις σχετικά με το αν ο Schumacher θα κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση και σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

Ακόμα μεγαλύτερη ενόχληση προκάλεσε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ψεύτικη συνέντευξη έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά την απέλπιδα έκκληση του πρώην επικεφαλής της Ferrari και επιστήθιου φίλου του επτάκις πρωταθλητή της F1, Jean Todt, να δοθεί τέλος στην οργιάζουσα φημολογία γύρω από την κατάσταση υγείας του Schumacher.

Michael Schumacher

«Ας τον αφήσουμε ήσυχο»

«Ας τον αφήσουμε ήσυχο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο 77χρονος Γάλλος, ο οποίος είναι ένας από τους μοναδικούς ανθρώπους που έχουν το δικαίωμα να επισκέπτονται τον -για πολλούς- κορυφαίο πιλότο στην ιστορία της Formula 1. Ασπίδα προστασίας απέναντι σε όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν το όνομα του Schumacher έχει επιχειρήσει να σηκώσει και η σύζυγός του, Corinna, η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι το μόνο που θέλει είναι η ζωή του άνδρα της να παραμείνει ιδιωτική.