Η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ σχεδιάζει νομική αγωγή εναντίον ενός γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού για μια «συνέντευξη» με τον επτά φορές πρωταθλητή της Formula 1 που δημιουργήθηκε μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Εκπρόσωπος της οικογένειας Σουμάχερ επιβεβαίωσε στο Reuters την πληροφορία για την επικείμενη μήνυση.

Ο σπουδαίος της Ferrari δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη σε ένα ατύχημα στο σκι, ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά του στις γαλλικές Άλπεις τον Δεκέμβριο του 2013.

Η τελευταία έκδοση του Die Aktuelle τον εμφανίζει χαμογελαστό στο εξώφυλλο και υπόσχεται στους αναγνώστες την πρώτη «συνέντευξη μαζί του». Ο υπότιτλος προσθέτει «Ακουγόταν απατηλά αληθινό». Τα υποτιθέμενα αποσπάσματα από τη «συνομιλία» με τον Σουμάχερ αναφέρουν: «Η ζωή μου άλλαξε τελείως από [το ατύχημα]. Ήταν μια φρικτή περίοδος για τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου και όλη την οικογένεια. Ήμουν τόσο άσχημα τραυματισμένος που έμεινα για μήνες σε ένα είδος τεχνητού κώματος, γιατί διαφορετικά το σώμα μου δεν θα μπορούσε να τα έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά».

Στο τέλος, προέκυψε ότι τα υποτιθέμενα αποσπάσματα είχαν παραχθεί μέσω τεχνητής νοημοσύνης (AI). Μετά το ατύχημα του Σουμάχερ, η οικογένειά του προστατεύει με κάθε τρόπο την ιδιωτικότητά του, με την πρόσβαση να περιορίζεται στα πιο κοντινά του άτομα και ελάχιστες πληροφορίες να δημοσιοποιούνται για την κατάστασή του.

Στο εξώφυλλο μάλιστα δεν αναφέρει πουθενά ότι δεν είναι πραγματική συνέντευξη, παρά μόνο εντός του. Ένας εκπρόσωπος της οικογένειας Σουμάχερ επιβεβαίωσε στο ESPN ότι θα ληφθούν νομικά μέτρα.