Ήταν το 2013 όταν ο χρόνος σταμάτησε για τον Μίκαελ Σουμάχερ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 τραυματίστηκε όσο έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις, χτυπώντας το κεφάλι του σε βράχο, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα. Για 250 ημέρες έπεσε σε τεχνητό κώμα στο νοσοκομείο, προτού επιστρέψει στο σπίτι του για ανάρρωση.

Έκτοτε ελάχιστες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του έχουν κυκλοφορήσει στη δημοσιότητα, κυρίως γιατί η οικογένεια του Γερμανού δεν επιτρέπει τη διαρροή. Ωστόσο, είναι ευρέως γνωστό πως ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν θα επανέλθει πλήρως. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με νέα εξέλιξη, η κατάσταση του είναι «μια περίπτωση χωρίς ελπίδα», όπως αποκάλυψε ο στενός του φίλος, Ρότζερ Μπενουά.

Ο Μπενουά σε συνέντευξη του στην ελβετική εφημερίδα Blick, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, ενώ όταν ρωτήθηκε για κάτι πιο συγκεκριμένο αρκέστηκε να πει μόνο πως «Υπάρχει μόνο μια απάντηση σε αυτή την ερώτηση και αυτή είναι αυτή που έδωσε ο γιος του Μικ σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του το 2022: “Θα έδινα τα πάντα για να μιλήσω στον μπαμπά”.

Αυτή η φράση λέει τα πάντα για το πώς τα πάει ο πατέρας του για πάνω από 3.500 ημέρες. Μια υπόθεση χωρίς ελπίδα».

Επιπλέον, η σύζυγος του Μίκαελ Σουμάχερ, μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του Νεtflix για τον παγκόσμιο πρωταθλητή της F1, αποκάλυψε πως ήταν «διαφορετικός» μετά τον τραυματισμό, αλλά ακόμα είναι «εδώ».

Μίκαελ Σουμάχερ

«Είμαστε μαζί. Ζούμε μαζί στο σπίτι. Κάνουμε θεραπεία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τον Μάικλ καλύτερα και να βεβαιωθούμε ότι αισθάνεται άνετα.Και απλά για να τον κάνουμε να νιώσει την οικογένειά μας, τον δεσμό μας. Και ό,τι και να γίνει, θα κάνω ό,τι μπορώ. Όλοι μας».