Είναι ένας θρύλος της Μπαρτσελόνα, ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έχουν φορέσει ποτέ τη φανέλα της. Ακόμα κι αυτό το status όμως δεν είναι ικανό να προστατεύσει τον Τσάβι από τα βέλη της σκληρής, στα όρια του απάνθρωπου ενίοτε, κριτικής. Το να είσαι προπονητής είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη δουλειά.

Και ο Ισπανός κόουτς έχει αρχίσει να εμφανίζει τα σημάδια της πίεσης που αισθάνεται. Την περασμένη Κυριακή (12/11) η Μπαρτσελόνα νίκησε δύσκολα την Αλαβές με 2-1, σε ένα ματς που ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ήταν πρωταγωνιστής με την καλή και την κακή έννοια, και ο Τσάβι ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου:

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η κριτική από τον Τύπο επηρεάζει την ομάδα. Συνέβη και σε μένα ως παίκτης και το βλέπω και τώρα. Υπάρχει ένα τεράστιο κύμα αρνητικότητας γύρω από την ομάδα που μας βλάπτει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 43χρονος προπονητής, με μάτια βουρκωμένα από την ένταση.

Και συνέχισε: «Στο ημίχρονο είπα τους παίκτες μου να ηρεμήσουν. Η κριτική από τον Τύπο επηρεάζει ιδιαίτερα τους νεότερους ανθρώπους. Ο Τύπους έλεγε ότι ήμουν ο καρκίνος της Μπάρτσα και τώρα είμαι εδώ ως προπονητής».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Τσάβι: