Δεν έχουμε… συμφωνήσει πώς τη λένε. Άλλοι τη λένε Χιρόνα, άλλοι Ζιρόνα, άλλοι Τζιρόνα – για την ιστορία, οι τελευταίοι έχουν και δίκιο. Άπαντες βέβαια, δεν έχουν ίχνος διαφωνίας ως προς το εξής: Πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα!

Είναι η πρωτοπόρος της La Liga, είναι ένα φαινόμενο που επιμένει και θέλει να δείξει πως (θα) είναι κάθε άλλο παρά φωτοβολίδα. Τέτοια ηχηρή δήλωση προθέσεων συνιστά το χθεσινό (11/12) εντυπωσιακότατο εκτός έδρας 4-2 επί της Μπαρτσελόνα.

Τζιρόνα

Η Τζιρόνα κάνει απίθανα πράγματα φέτος στα ισπανικά γήπεδα. Γνωρίζουν στο κλαμπ, που παρεμπιπτόντως ανήκει πλειοψηφικά στο City Football Group, εταιρεία συμφερόντων Άμπου Ντάμπι και ιδιοκτήτρια της Μάντσεστερ Σίτι, ότι το να πάρουν πρωτάθλημα είναι κάτι που θα είναι πιο… θαύμα από θαύμα.

Ο ρεαλιστικός και απολύτως εφικτός στόχος είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Κάτι που η Τζιρόνα δεν έχει καταφέρει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Βασικά ποτέ δεν έχει τερματίσει πιο ψηλά από 10η στη La Liga. Τώρα, όμως, έρχεται με φόρα για να γράψει ιστορία. Ένα ποδοσφαιρικό φαινόμενο…