Επιστροφή στη δράση για τα play offs της Ευρωλίγκας, με τις ομάδες που έχουν το μειονέκτημα έδρας να υποδέχονται στην έδρα τους τις ομάδες με το πλεονέκτημα. Από τις 4 σειρές, οι δύο μοιάζουν να βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση, καθώς η Μπαρτσελόνα προηγείται με 2-0 της Ζαλγκίρις και πάει στο Κάουνας για μια νίκη σε 2 ματς, ενώ η Παρτιζάν υποδέχεται ούσα 2-0 μπροστά τη Ρεάλ στο Βελιγράδι. Αντιθέτως, τα Ολυμπιακός-Φενέρ και Μονακό-Μακάμπι είναι στο 1-1 και οι φιλοξενούμενοι της περασμένης εβδομάδας είναι τώρα γηπεδούχοι.

Κι οι παίκτες και το επιτελείο της Μονακό δέχτηκαν παραπάνω από θερμή υποδοχή στο γήπεδο της Μακάμπι από τους τρελαμένους για την πρόκριση οπαδούς της ομάδας τους. Η Μακάμπι έχει αρκετά χρόνια να βρεθεί στο final-4 και φέτος, χωρίς να το περιμένουν ούτε οι ίδιοι, κατέκτησε την 5η θέση στην κανονική διάρκεια και διασταυρώνεται με τη Μονακό, έχοντας κερδίσει το Game 1 στη σειρά κι έχοντας ηττηθεί στο Game 2.

Σήμερα και την Πέμπτη η Μακάμπι θα αγωνιστεί ενώπιον των ένθερμων οπαδών της οι οποίοι υποδέχτηκαν το πούλμαν της Μονακό με καπνογόνα και συνθήματα και το είχαν ακινητοποιημένο για μερικά λεπτά έξω από το γήπεδο, χωρίς να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα.

Δείτε το βίντεο του Basket News.

* Φωτογραφία: Getty Images