Ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν είναι από τους αθλητές που αποφεύγουν να τοποθετηθούν για διάφορα ζητήματα εκτός μπασκετ και NBA. Έχοντας αντιληφθεί την επιρροή που ασκεί, συχνά παίρνει θέση για σημαντικά θέματα και αυτή τη φορά αναφέρθηκε στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Λας Βέγκας και στο μόνιμο debate στις ΗΠΑ που αφορά στην οπλοκατοχή.

«Θα ήθελα να μεταφέρω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους», τόνισε αρχικά ο σούπερ σταρ των Λέικερς και συνέχισε:

«Η οπλοκατοχή στην Αμερική είναι απλώς μια μακρά συζήτηση, αλλά συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με την ιστορία χωρίς να υπάρχουν αποτελέσματα και αποφάσεις που θα δώσουν μία λύση. Η ίδια ιστορία, η ίδια συζήτηση επαναλαμβάνεται κάθε φορά. Απλώς συμβαίνει και συνεχίζει να συμβαίνει κάτι που το θεωρώ τραγικό και απαράδεκτο. Η δυνατότητα να παίρνεις ένα όπλο ο οποιοσδήποτε είναι τρομακτική. Δεν έχει γίνει καμία αλλαγή, είναι πραγματικά γελοίο αυτό που συμβαίνει».

Προφανώς και στις ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Λεμπρόν Τζέιμς έχει δίκιο καθώς χιλιάδες άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από επεισόδια με πυροβολισμούς. Μόνο που πρόκειται για μια πανίσχυρη βιομηχανία με μεγάλα κέρδη και ακόμα μεγαλύτερη επιρροή.