Ούτε NBA, ούτε Ευρωλίγκα, ούτε διαγαλαξιακή μπασκετική λίγκα, ούτε Space Jam. Αυτό το γήπεδο μπάσκετ που είδαμε σε φωτογραφία στο Facebook, παίζει να είναι το καλύτερο που έχουμε δει ποτέ.

Φυσικά, ο λόγος που το ανεβάζει επίπεδο, είναι ακριβώς επειδή πρόκειται για ιδιωτικό, για ένα γήπεδο μπάσκετ στην αυλή μιας τεράστιας έπαυλης κάπου στις ΗΠΑ, άρα σου δημιουργεί άμεσα την εικόνα πως σου ανήκει και πως φωνάζεις ένα μεσημέρι Κυριακής τους φίλους σου για να παίξετε ένα μονάκι ή και διπλό, αν είστε μεγάλη παρέα, έχεις βάλει και ένα ψυγείο στη γωνία με σνακ, αναψυκτικά και μπύρες και περνάτε το ωραιότερο απόγευμα της ζωής σας.

Τη φωτογραφία για αυτό το ανοιχτό γήπεδο με το μαύρο, γυαλιστερό παρκέ, την ανάρτησε πριν μερικές μέρες ένα προφίλ ονόματι Σεθ Κάρι, δηλαδή του αδερφού του Στεφ Κάρι, που δεν γνωρίζουμε αν το διαχειρίζεται όντως αυτός κι αν το γήπεδο βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού του. Όπου και να είναι, εφόσον δεν πρόκειται για κάποια ψηφιακή οπτική απάτη, είναι ένα γήπεδο που κάθε άνθρωπο που το παιδί μέσα του ψοφάει για να βγει έξω, θα τον έκανε να πετάει στα ουράνια.

Και για όλους εμάς που είπαμε «τα λέμε αύριο» κάποτε στα 15-16 μας και δεν τα είπαμε ποτέ αύριο και ήταν εκείνη η τελευταία φορά που παίξαμε, αυτό το γήπεδο μπάσκετ θα ήταν σαν το φιλί της ανάστασης, της επιστροφής στη ζωή.

Όπως στο Space Jam 2 το παρκέ έδινε υπερδυνάμεις στους παίκτες, έτσι και αυτό το γήπεδο μπάσκετ δίνει την υπερδύναμη της επιστροφής στην παιδική σου ηλικία, τότε που ο αγαπημένος σου ήχος ήταν το χλατσωτό.