Δεν ξέρω αν το έχουμε συνειδητοποιήσει από πέρσι που έγινε. Ο Λιονέλ Μέσι δεν ανήκει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, δεν τον έχουμε πια με αυτή την ευκολία που τον είχαμε. Παίζει σε άλλες ώρες, σε άλλη διοργάνωση, με πολύ λιγότερο ενδιαφέρον σε επίπεδο ανταγωνισμού. Κι αυτό, συχνά, μας κάνει να θεωρούμε αδιάφορα όσα καταφέρνει εκεί. Οκ, δεν θα μπουν προφανώς τα επιτεύγματά του στην Ίντερ Μαϊάμι ψηλά στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Θα είναι, μάλλον, κάτω κι από την διετία του στην Παρί.

Αλλά όταν βλέπεις πως στην 2η σεζόν του στο πρωτάθλημα, έχει μέσα σε 8 ματς 10 γκολ και 12 ασίστ, δε γίνεται παρά να του υποκλιθείς. Λες και έχει βάλει στόχο να πάρει τα μαθηματικά αμπάριζα. Τον έχουμε ικανό από δω και πέρα να έχει στόχο το ένα γκολ και τη μία ασίστ σε κάθε ματς για να μη χαλάσει η μαθηματική μετάβαση ανά δύο.

Αυτά τα νούμερα τα έπιασε με το τελευταίο του παιχνίδι, το ξημέρωμα της Κυριακής, με την Ίντερ Μαϊάμι να παίζει εντός έδρας με τη New York Red Bulls και στο πρώτο ημίχρονο να χάνει 0-1. Πόσο έληξε το ματς; 6-2. Σε πόσα από τα 6 γκολ είχε συμμετοχή ο Λιονέλ Μέσι; Και στα 6. 5 ασίστ και 1 γκολ έβαλε ο αθεόφοβος, με την πρώτη ασίστ να είναι αστεία για τα δικά του δεδομένα, αφού έδωσε μια πάσα στα 2 μέτρα σε συμπαίκτη του, εκείνος έκανε ένα μίνι σλάλομ και ισοφάρισε σε 1-1 με σουτάρα εκτός περιοχής.

Μετά, ο Λιονέλ Μέσι έκανε το 2-1 με ένα επίσης εύκολο γκολ για τα δεδομένα του, αλλά από κει και μετά ξεκίνησε η πανδαισία. 4 ασίστ, η μία καλύτερη από την άλλη, με την τελευταία να είναι η επιτομή της ποδοσφαιρικής του σπουδαιότητας και ευφυΐας και να υποστηρίζεται φυσικά από τον Λούις Σουάρεζ, τον επί χρόνια φίλο και συμπαίκτη του στη Μπαρτσελόνα, ο οποίος έγινε αποδέκτης στις 3 από τις 4 ασίστ.

5 ασίστ σε ενα ημίχρονο και γενικά σε ένα ματς δεν θυμόμαστε να έχουμε ξαναδεί, αν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Ίσως ο Λιονέλ Μέσι να είδε τα επιτεύγματα του Σλούκα με τη Μακάμπι και να θέλησε να τον μιμηθεί! Και όντως, δεν έχει υπάρξει ποτέ στην Ιστορία του Ποδοσφαίρου. Μάλιστα, ο Λιονέλ Μέσι έχει πλέον στην καριέρα του γκολ και ασίστ που αθροίζουν τα 1205 γκολ, όντας ο μόνος ποδοσφαιριστής με πάνω από 1200.

Δείτε το βίντεο με τις ασίστ και αυτό με το γκολ του για να καταλάβετε.