Είναι Αργεντινός και δηλωμένος πιστός (και) του ποδοσφαίρου, οπαδός της Σαν Λορέντζο για το πλήρες της αφήγησης. Ως εκ τούτου, ο Πάπας Φραγκίσκος κλήθηκε να απαντήσει και μια ερώτηση που δεν άπτεται των καθηκόντων του ως προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

«Ντιέγκο Μαραντόνα ή Λιονέλ Μέσι για κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών;», του τέθηκε το ερώτημα. Και ένα έχουμε να πούμε: Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε… σούπερ ντρίμπλα στο πώς το χειρίστηκε:

«Προσθέτω έναν τρίτο και συγκεκριμένα τον Πελέ. Αυτοί είναι οι τρεις κορυφαίοι που είδα. Ο Μαραντόνα, ως παίκτης, ήταν υπέροχος, αλλά ως άνθρωπος απέτυχε. Δεν τον βοήθησα. Ήλθε να με δει κατά το πρώτο έτος της θητείας μου και μετά ο καημένος πέθανε. Είναι περίεργο, πολλοί αθλητές τελειώνουν άσχημα, ακόμη και στην πυγμαχία.

Ο Μέσι είναι πολύ σωστός, ένας κύριος. Αλλά για εμένα, από αυτούς τους τρεις, ο μεγάλος κύριος είναι ο Πελέ. Είχε μεγάλη καρδιά. Μίλησα με τον Πελέ. Τον συνάντησα σε ένα αεροπλάνο όταν ήταν στο Μπουένος Άιρες. Ήταν ένας άνθρωπος με τόσο μεγάλη ανθρωπιά. Είναι λαμπροί και οι τρεις, ο καθένας με την δική του ειδικότητα. Ο Μέσι είναι καλός αυτήν την στιγμή, ο Πελέ ήταν καλός».

Διπλωματική απάντηση από πλευράς του 86χρονου ιερωμένου που απέφυγε έτσι να πάρει ξεκάθαρη θέση σε ένα ζήτημα που διχάζει αρκετούς συμπατριώτες του – και όχι μόνο- ποδοσφαιρόφιλους.