Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε; Ουσία είναι πως το πέναλτι, μόλο που δεν υπήρχε τέτοιο, καταλογίστηκε. Και έτσι η Παρί Σεν Ζερμέν ισοφάρισε με τον Κιλιάν Εμπαπέ την ηρωική Νιούκαστλ (έπαιζε με μισή ομάδα λόγω απουσιών) στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων μένοντας ζωντανή στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους «16» του Champions League.

Η φάση είναι τόσο καθαρή που απορείς τι σκεφτόταν ο Πολωνός διαιτητής Σιμόν Μαρτσίνιακ όταν είδε τις εικόνες στη μικρή οθόνη, μετά το κάλεσμα του VAR, αποφασίζοντας τελικά να καταλογίσει παράβαση.

Ο Λιβραμέντο έκανε μεν χέρι στη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα είχε βρει πρώτα στα πλευρά του. Συνεπώς δεν υπάρχει πέναλτι. Όμως δόθηκε και η ιστορία του λεγόμενου «ομίλου του θανάτου» της φετινής διοργάνωσης απέκτησε άλλη τροπή.

Ο αγγλικός Τύπος «βράζει» για την αδικία και είναι χαρακτηριστικό το λογοπαίγνιο της εφημερίδας «Daily Star». Παραφράζει το γνωστό «Vive La France» (Βιβ λα Φρανς) σε «Τhieve La France» (Θιβ λα Φρανς) με το «Thieve», φυσικά, να παραπέμπει σε κλοπή…

Παρί Σεν Ζερμέν

H Παρί Σεν Ζερμέν κινδυνεύει ακόμα με αποκλεισμό

Μπορεί οι Παριζιάνοι να γλίτωσαν από του χάρου τα δόντια, αλλά και πάλι η πρόκριση στα νοκ άουτ δεν είναι δεδομένη. Αν δεν κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική στη Γερμανία την Μπορούσια Ντόρτμουντ (που έχει μεν περάσει ήδη, αλλά θέλει την πρωτιά) και την ίδια ώρα η Νιούκαστλ νικήσει στην Αγγλία τη Μίλαν, τότε στην επόμενη φάση θα βρεθούν οι «Καρακάξες» όχι η Παρί Σεν Ζερμέν. Κάποιος θα έλεγε αυτό το σενάριο και «θεία δίκη».

Να πούμε επίσης πως ελπίδες πρόκρισης έχουν και οι Ροσονέρι. Για να τερματίσουν 2οι θα πρέπει να νικήσουν στην Αγγλία και να χάσει η PSG στο Ντόρτμουντ.