Η Εθνική Ελλάδας εφήβων στο πόλο νίκησε την Σερβία 9-8 στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U17, με την «γαλανόλευκη» να κατακτά την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, σε άλλη μια διάκριση για την χώρα μας στο άθλημα της υδατοσφαίρισης.

Συγκεκριμένα τα «μωρά» του Ηλία Μαχαίρα επικράτησαν της Σερβίας σε ένα εκπληκτικό τελικό, με την Εθνική εφήβων να κατακτά το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων στο πόλο.

Η ελληνική ομάδα ήταν εντυπωσιακή στα πρώτα δύο οκτάλεπτα και κατάφερε να πάρει μια διαφορά που δεν μπορούσε να καλυφθεί στη συνέχεια.

Αν και δέχθηκε πρώτη γκολ από τον Λούκα Γκλάντοβιτς, στη συνέχεια έκανε μια υπέροχη αντεπίθεση και πέτυχε έξι αναπάντητα γκολ με τους Σπύρο Λυκούδη, Χρήστο Ιωάννη Λασκαρίδη (2), Ιωσήφ Κόκκινο, Βασίλη Χωματά και Σπιθολέωντα Καρατζά.

Οι Σέρβοι αφυπνίστηκαν στο 3ο οκτάλεπτο, το οποίο πήραν με 4-1, όμως στη συνέχεια οι παίκτες του Ηλία Μαχαίρα κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα, να το αυξήσουν με τους Ορέστη Νίκο Ζερβουδάκη και Κώστα Καπράγκο και να αντέξουν μέχρι τέλους, πανηγυρίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο.

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ 9-8
Οκτάλεπτα: 3-1, 3-0, 1-4, 2-3
ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Κρατημένος, Λυκούδης 2, Κόκκινος 1, Καρατζάς 2, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης 1, Χωματάς, Μητράκης, Σιαμάς, Μπέλεσης, Μαραγκουδάκης, Μαυριόπουλος
ΣΕΡΒΙΑ: Ντίμκοβιτς, Μποντιρόγκα, Νοβάκοβιτς 1, Ιτσίτοβιτς, Σπάσοβιτς, Γκλάντοβιτς 3, Λάζιτς, Κόγιτς, Αντάμοβιτς 2, Μπόσκοβιτς 1, Κρστιτς 1, Ντίμιτς, Σάβιτς