Τα φοβερά και τρομερά παλικάρια της Εθνικής πόλο ανδρών νίκησαν με 13-7 τη Σερβία, μια δηλαδή απο τις μεγαλύτερες δυνάμεις του αθλήματος παγκοσμίως, και πέρασαν έτσι πανηγυρικά στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στην Ιαπωνία! Πάνε φουλ για κούπα ενώ ήδη εξασφάλισαν την πρόκριση στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η χώρα μας περνάει πολύ δύσκολες μέρες τελευταία. Γεμάτες «μαύρο», σαν του καπνού, με όσα τραγικά συμβαίνουν, με το χαμό νέων ανθρώπων την ώρα του καθήκοντος.

Ο αθλητισμός δεν είναι λύση, προφανώς. Μας βοηθάει όμως να ξεχαστούμε. Σαν ένα φως μες στο σκοτάδι. Κι αυτό ακριβώς εκπροσωπούν τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου.

Η Εθνική πόλο των ανδρών πιστοποίησε για πολλοστή φορά πως είναι διαχρονικά η πιο πετυχημένη εκπρόσωπος της πατρίδας μας στον ομαδικό αθλητισμό. Αυτή είναι η Επίσημη Αγαπημένη!

Ήταν φοβερή η άμυνα που έπαιξε η «γαλανόλευκη» κόντρα στους Σέρβους. Αυτό άλλωστε είναι το μεγάλο όπλο μας ως σύνολο. Συνδυάστηκε με πολυφωνία στην επίθεση και έγινε πράξη ένας επικός θρίαμβος, με άνεση που ελάχιστοι θα τολμούσαν να φανταστούν.

Με Ουγγαρία στον τελικό οι Έλληνες μάγκες του πόλο

Το Σάββατο (29/07, 12:00, ΕΡΤ 3) η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Ουγγαρία (επικράτησε 12-11 της Ισπανίας στον άλλο ημιτελικό) με στόχο να φτάσει στην κορυφή του κόσμου, στο χρυσό μετάλλιο.

Την ίδια στιγμή, εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Για 17η φορά στην ιστορία της και 12η συνεχόμενη από τη Μόσχα το 1980 και έπειτα. Φως μες στο σκοτάδι…

Ελλάδα – Σερβία 13-7

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-0, 3-2, 4-2

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης, Γκίλλας 1, Τζωρτζάτος

Σερβία: Μίσοβιτς, Ραντούλοβιτς, Ράσοβιτς 2, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς 1, Μιλόγεβιτς 1, Ντράσοβιτς, Γιάκσιτς 1, Γιάνκοβιτς, Ούμποβιτς 1, Βούτσινιτς, Μαρτίνοβιτς, Μίτροβιτς